1001 спосіб підкорити Босса (не для чайників)

Змінивши кілька робочих місць, я мала нагоду, неодноразово, спостерігати дуже цікаве явище: у кожній організації, підприємстві, незалежно від форми власності та місцезнаходження, є пани чи панянки, які просто  дратують, «дратують» і викликають презирство з боку інших працівників. Ні, вони не ледарюють,  не хамлять нікому, в них  по кілька разів на день не змінюється настрій,  вони не зривають роботу. Це ... підлабузники. Еге ж. А ви думали?! В мене склалося таке враження, що ці люди читають одну повчальну книгу, щось на кшталт  "1001  спосіб підлизатися до Босса. (не для чайників)"Її зміст я б описала так:

СПОСІБ 1. Дивитися в рот
Справжнього підлабузника можна впізнати по тому, як він дивиться на свого начальника -  благоговірно, з трепетом, увагою, дихаючи при цьому через раз. Підлиза ніколи не сперечається з начальником, бо.. ви й самі здогадалися чому. Вона робить вигляд, що його бос - це Володар Всесвіту. 

СПОСІБ 2. Робити компліменти 
Підхалим (дуже гарне українське слівце, що призване пом'якшувати значення слова "підлиза"), ніколи не пропустить нагоди зробити комплімент керівнику. Хвалить він абсолютно все: метод керівництва, манікюр, педикюр, брови, талановитих і красивих дітей, куплений автомобіль ... При цьому наш підлабузник дуже уважний і, на відміну від більшості співробітників (які зайняті справою), помічає найменші зміни в зовнішньому вигляді начальника або начальниці: підфарбовані кінчики волосся або помаду. Підлабузник ніколи не упустить можливості раніше всіх крикнути: « Фантастика! Як вам личить! »Підхалим розпитає боса про всі деталі приватної покупки або проведеної на гарячих островах відпустки так, як ніби він, о Матко Боска, не спав кілька ночей через хвилювання за свого шефа. 

СПОСІБ 3. Вітати зі святами 
Як показує досвід, навіть директору великої компанії, у якого, здавалося б, є все, приємно отримати від підлеглого невеликий презент у День народження. Підлабузник про це знає і вміло використовує це. 
- От підлиза! - Обурюється моя знайома бухгалтер Наталя, розповідаючи про свою колегу. - 
Уяаляєш Катька, яку за два тижні до цього взяли на роботу, привітала начальницю з Днем народження по радіо і замовила пісню (а на вигляд така нічого, тихоня!). Чому обурення?  По-перше, вона тільки що влаштувалася на роботу і щиро полюбити начальницю за цей час ніяк не могла. По-друге, поздоровлення по радіо - це скоріше дружній жест. І він виглядає безглуздо з боку людини, яка "прийшла на роботу не дружити, а працювати". В ділових відносинах він використовується виключно певним чином - колектив вітає начальника (наскільки недоречно особисте привітання від Каті Вілені Вікторівні! Хоча..). По-третє, колектив і так завжди вітає будь-якого працівника. Тому Вілена Вікторівна в будь-якому разі не могла бути забутою своїми підлеглими. 

СПОСІБ 4. Виявляти готовність до будь-якої роботи
" Так! Я, я, я, все зроблю сам!" Зрештою, для начальника стає не важливо, чи зробить він її сам або перекладе на іншого працівника (як зазвичай буває). Головне тут - створити загальне враження того, що ви на все згодні. Хоча, в реалії, роботу зробите не ви, але - лаври ваші.
 
СПОСІБ 5. Брати на себе громадську роботу 
У сучасній ситуації це називається «організовувати корпоративні свята, акції». У колективі завжди є людина, яка допомагає заму чи секретарю ходити за продуктами на день корпоративної вечірки (якщо свято проходить в офісі), приносить з дому квашені огірочки або просто дає дуже «цінні» вказівки. В організаціях, що розвиваються це брати на себе всю відповідальність за прикрашання офісу, залу. Активна участь у громадській роботі цінується начальством і навіть нагороджується грамотами та преміями при підведенні підсумків року. І це дуже не погано! Кому не треба грошенят перед Різдвяними святами?!

СПОСІБ 6. Чорний піар, або "Шістка"
Кращий спосіб показати себе - це очорнити інших. Це завжди діє миттєво і невідворотно. Особливо коли вас переводять на нову посаду. Підлабузник постійно розповідає начальникові про те, як була перекручена та чи інша ідея керівника попередником чи просто колегами. Дійсно перекручуючи все, при цьому, на свій лад і критикуючи те, що було у відділі до появи його (підлабузника) на цій посаді. Діє цей спосіб безвідмовно.

СПОСІБ 7. Проводити з начальством вільний час 
Процес підлабузнювання до начальства не припиняється з закінченням робочого дня. Підлабузник продовжує всіляко догоджати начальству і після роботи. Так, Ірина Богданівна їздить до Наталі Миколаївни (своєї начальниці) на дачу полоти грядки. Ігор Костянтинович, влаштувавшись у фірму «Л», раптом став захоплюватися риболовлею, чого за ним не було помічено попередні 39 років його життя. Шкільна вчителька Леся у свій вільний час возить з чоловіком до столиці на своїй машині завуча Тамару Сергіївну. Ефект в наявності - розклад у Лесі без «віконечок», класне керівництво - в кращому класі, на канікулах вона в школі (на відміну від інших вчителів) не з'являється. А ще ... Тамара Сергіївна постійно хвалить Лесю перед директором школи. Тому про те, хто займе місце Тамари Сергіївни після того, як вона через півтора року піде на пенсію, знають усі ... Ха-Ха. 

СПОСІБ 8. Підкреслювати свою значимість 
Галина Іванівна докладно розповідає начальству про все, що вона робить. Скільки продаж здійснює од./год. Зовсім недавно вона роздрукувала на принтері оголошення (замість того, що було написано вручну), а потім ходила з ним по всьому офісу і всім показувала, питаючи: 
- Зовсім інший вигляд у оголошення, правда? 

СПОСІБ 9. Робити вигляд, що інтереси компанії для тебе вище особистих
Дайте спокій, не смішіть мої шкарпетки! Яка розсудлива людина  повірить в те, що інтереси підприємства для вас вище своїх власних. Адже підтверджено наукою, що найвищий рівень лояльності до компанії (тобто повна ідентифікація себе з фірмою) може бути тільки у її власника, - для інших це протидія  інстинкту самозбереження. Але підлабузник із завидною наполегливістю робить вигляд, що піклується про доходи фірми більше, ніж про власну зарплату. 

СПОСІБ 10. Уміло звільнитися 
Якщо підлабузникові запропонували хорошу роботу, він піде, не вагаючись. Але зробить це так майстерно! Навіть готуючись зачинити двері приймальні, підлабузник співатиме начальнику (уже колишньому) дифірамби про те, як йому подобалося працювати під його керівництвом. Наостанок він за звичкою відважить начальнику пару компліментів і поскаржиться на те, що обставини змушують його піти, інакше він працював би тут до самої пенсії і навіть на пенсії. І тільки смерть змогла б його розлучити з коханою босом! 
У вас неминуче виникне питання: навіщо він це робить, адже все одно йде. А потім! Ну, по-перше, звичка - друга натура. По-друге, на новому місці роботи ні з того ні з сього може знадобиться характеристика (а підлабузникам, вже повірте, завжди дають найкращі рекомендації!). По-третє, навіть якщо у підлабузника щось не заладиться на новій роботі, він завжди зможе повернутися (навіть якщо його колишня посада виявиться зайнята). Підлабузників завжди приймають з розпростертими обіймами. Адже схема підлабузництва, на жаль чи на щастя для всіх начальників, працює!

Коментарі (0)
"Сторожова застава" на великому екрані

Вчора такий страшний кінокритик, як я ото, мала змогу переглянути таку українську стрічку, як ото "Сторожова застава",...

14! А давайте поговоримо.. Про що? Про незграбних і трохи кумедних жінок. За чи проти? Чорне чи біле? Мене ця тема дуже зачепила...

Змінивши кілька робочих місць, я мала нагоду, неодноразово, спостерігати дуже цікаве явище: у кожній організації, підприємстві,...

Трохи смішно, як нас, українців, не перестають хвилювати вибори сша і що тепер буде з нами?  А давайте, я Вам відповім. Так,...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up