То ГЕС чи ТЕС?

  • Олександр Вільчинський
  • Автор: Олександр Вільчинський
  • Український прозаїк, журналіст, науковець, асистент кафедри журналістики ТНПУ. Лауреат Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова 2002», володар гран-прі і першої премії «Коронація слова 2003»

  • access_time

Звичайно, можна зрозуміти і тих, хто виступає проти будівництва каскаду ГЕС на Дністрі так само, як можна зрозуміти і протестувальників проти скошування трави. Бо ж нескошена трава дає притулок більшій кількості комах та гризунів, а отже — ближче до дикої природи. І взагалі піаритись на боротьбі за екологію — це найбільш вдячна тема, після боротьби з корупцією, звісно. Ще, пригадую, не так давно такого ж штибу “активісти” із таким самим запалом боролися спершу з парковками, а потім із заправками. Тепер, видно, покупляли машини й затихли. І тому з сумом спостерігаю нову хвилю пропаганди, де слово дається винятково “захисникам Дністра” і жодної можливості висловитися тим, хто захищає право людей дихати чистим повітрям і при цьому ще й користуватися електрикою. Бо ж альтернативою ГЕС є лише ТЕС, тобто, де замість води електроенергію вироблятиме тепло від спалювання вугілля, газу чи мазуту, чи ще якогось торфу. Є ще правда “мирний атом”, але після Чорнобиля це вже якось зовсім не модно... Я вже колись писав, що, можна сказати, виріс біля ГЕС, що у Боднарівці поруч з Гусятином, куди щоліта на канікули приїздив до бабці. І водосховище, утворене станцією, було і є окрасою та чудовим місцем відпочинку. А що вже казати про рукотворне диво — Бакоту, на тому ж Дністрі, що утворилося після будівництва Новодністровської ГЕС. Таких див у нас на Дністрі може зявитися аж шість і можна лише уявити, які нові можливості відкриються для відпочинку в межах області, вже не кажучи про електроенергію і нові робочі місця... І як це захисники екології ще не додумалися, що гребля на нашому озері — це також протиприродно? І у свій час також чиїсь городи затопило. То може і його спустити на догоду професійним активістам, нехай знову будуть мочарі і луки?

Коментарі (5)
  • Oleksandra Lukavetska

    О так, Олександре, смердючі водорості посеред тернопільського ставу щороку приваблюють тисячі тернополян та гостей міста помилуватися цвітінням синьо-зелених. Ваша правда. Вам раджу трохи заглибитись в тему, перш ніж  писати усілякі нісенітниці. Вроді лауреат,  володар гран-прі ітд ітп, а такі речі пишите. Ай-ай-ай!

    Олекса Вільчик reply Oleksandra Lukavetska

    У чому мені Вас переконувати? У тому, що Ви самі ходяча нісенітниця? )) Так все одно ж не повірите ))

    Олександр Захарченко reply Олекса Вільчик

    А чому ви одразу переходите на образи, як О.Барна?

    У своїй статті Ви не лише показуєте свою необізнаність в темі, котру зачипаєте, а й безпідставно ображаєте людей, котрі намагаються зберегти унікальну природу та власні домівки. Якщо Вам начхати на людей та на їх долі - то так і скажіть. А то тільки про грушки на вербі написали, та й незнайомих людей безпідставно образили. І не соромно Вам у Вашому віці?

    Андрій Тимчук reply Олександр Захарченко

    Так, ви кажете правду.

    Віктор М. reply Андрій Тимчук

    згоден

                 Час від часу це бажання виникає, мабуть,...

      Українці спраглі українського кіно і добре, що нарешті крига скресла. Фільми почали з’являтися...

 Набирають обертів передвиборчі кампанії як президентська, так і парламентська, а я думаю про наших колишніх. І президентів...

    От і на осінь повернуло. Каштанова алея на вулиці Дружби вже вкрита падолистом. Втім, останніми роками ця друга...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up