Що робити з чотирилапими? Як працює перетримка в Тернополі?

Що робити з чотирилапими? Як працює перетримка в Тернополі?
  • Війна змусила українців покинути їхні домівки та переселитись у безпечніші регіони нашої держави. Тернопільщина – один з таких. 

  • Разом з людьми нерідко до нас приїздять їхні чотирилапі друзі і знайти хороші умови для домашніх улюбленців буває важко. Тому актуальною стає перетримка тварин, поки їхні господарі зайняті облаштуванням свого побуту тут чи деінде. 

Ми дізналися куди переселенцям – власникам тварин, можна звернутись у Тернополі.

– Перетримку ми якраз організовуємо. Спеціального притулку в Тернополі немає. Перетримки організовуємо по простих тернополянах і охочих взяти тваринку до себе. Прошу тих, які уже взяли тварин до себе, виставляти фото у соцмережі, щоб це бачили інші і також звертались, – розповідає Олена Мудра, голова ГО «Добрі друзі».

За словами волонтерки,  є багато родин-переселенців, які приїжджають з собачками. Тому шукають помешкання, де тернополяни готові їх прийняти.

Відео дня

Зателефонувати можна або до пані Олени (+ 38 067 945 2255), або в ГО «Ноїв Ковчег» (номери телефонів можна знайти на фейсбук сторінці організації).

Щоденно тварин можна привезти з 10:30 до 15:30 за адресою: вулиця Стрийська, 13 (село Підгороднє), ветклініка «ВЕТ_ЕКСПЕРТ», контактний телефон: +38 066 98 32 278.

Фейсбук-акаунт «Ноєвого Ковчега» регулярно публікує дописи з проханням взяти тварин на перетримку та номерами контактних осіб.

Зооцентр «Тритон» готовий безкоштовно приймати тварин переселенців. Для поселення з собою мати необхідні речі для тваринки (корм, тарілки, повідок, при наявності лежанка, ветпаспорт). Детальніша інформація за телефоном: 096 310 5252.

Також допомагала собакам внутрішньо переміщених осіб Оксана Ільницька.

– Люди звертались через фейсбук, через вайбер-групи, передавали тварин через знайомих. Якщо комусь треба, то одна ніч, дві безкоштовно я перетримувала собаку, якщо люди шукаюли собі житло. Коли залишали ненадовго, то брала велику кількість і будь-якої породи, а коли потрібно було потримати довший час, то від перетримки великих собак відмовлялась, – каже нам пані Оксана у телефонній розмові. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up