Допоможи азовцям. Тернополян закликають зібрати вантажівку з продуктами для військових

Допоможи азовцям. Тернополян закликають зібрати вантажівку з продуктами для військових
  • Вже у понеділок, 22 серпня, волонтери Тернополя передаватимуть гуманітарний вантаж в зону бойових дій. Фура на чотири тонни відправиться до захисників «Азовсталі», які продовжують виборювати перемогу України.
  • Збір допомоги організовує громадська організація «Десантно-козацький рій» і просить небайдужих тернополян підтримати наших захисників.

Радіють кожному гостинцю

Зі слів волонтерки громадської організації Світлани Ревнюк, допомогу у гарячі точки відправляють систематично. Кава, печиво, їжа швидкого приготування, енергетики – збирають усе, що необхідно захисникам для перекусу.

–  Ми минулого разу привезли їм каву 3в1. Так вони були настільки щасливі, безмежно вдячні за те, що про них не забувають звичайні люди. Інколи соромляться, що ось так люди збирають і передають. Але я завжди кажу, ми маємо разом перемогти ту кляту війну. Тільки так спільними зусиллями у нас все вийде, – розповідає пані Світлана.

Відео дня

Найкращими гостинцями для захисників є домашня їжа. Саме тому Світлана Ревнюк разом з однодумцями намагаються покласти у кожну машину піцу, кекси, тушківку, домашній хліб, котлети. Такі страви нагадують захисникам про мирне життя, домашній побут і турботу близьких.

– Я пам’ятаю, як ми привезли їм піцу. То вони навіть не шукали того ножа, одразу помили руки і давай розривати її. Казали, що дуже смачно і така їжа куди смачніша за те, що вдається приготувати на місці. Ми раді, що їм подобається, тож під час вже нової машини на 20 серпня теж активно готуємо домашні страви. Вже виділили тисячу гривень на ковбасу, сир. Хто борошно приніс, закупили дріжджі і буде хлопцям смакота, – додає вона.

Приймаємо як кошти, так і їжу

Наразі команда «Десантно-козацький рій» готується до відправлення нового вантажу. У понеділок фура поїде до азовців, які захищали від російських окупантів Маріуполь, а після звільнення з полону продовжують боронити кордони України.

– Коли ми почули, що хлопці потребують допомоги, то кинулись їм допомагати. Це мужні українці, які після пекла на заводі не здаються. Вони приклад сили українського народу і покинути без нічого ми їх не можемо. Нам вже вдалось знайти для них засоби гігієни, домовитись зі знайомими про приготування домашніх страв. Але треба ще продукти, треба цигарки, треба енергетики. І щоб все це купити ми маємо зібрати щонайменше 15 тисяч гривень. По допомогу військові цього разу приїдуть самі, адже не довіряють нікому. Тому стараємося чим більше їм зібрати допомоги, – каже Світлана Ревнюк.

До збору долучитись – просто. Ви можете принести продукти харчування за списком або ж надіслати посильну для вас суму на вказаний банківський рахунок. Якщо вдасться назбирати більшу суму, то залишок віддадуть хлопцям на бензин.

ДОВІДКА

Реквізити для пожертв: 4731 2191 2327 8743 Ревнюк Світлана Вікторівна

Номер телефону для зв’язку: + 380978530731

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up