Люди, дякую вам за небайдужість: завдяки вашій допомозі 6-річний Давид з Тернополя має шанс одужати

Люди, дякую вам за небайдужість: завдяки вашій допомозі 6-річний Давид з Тернополя має шанс одужати
  • 6-річний Давид Ревнюк з Тернополя вже три роки бореться із страшним діагнозом "Гліоз". Мама хлопчика розповіла, що єдина надія врятувати хлопчика — пересадка стовбурових клітин. Але коштів на дороговартісну операцію в сім'ї не було.
  • Практично за місяць небайдужі зібрали необхідну суму і зараз Давидко вже у дорозі на омріяну операцію. Мама хлопчика дякує людям за допомогу і просить молитви за щасливу операцію.

Історію Давидка ми розповідали у матеріалі "Нервові клітини відмирають щодня. Пересадка — єдина надія: допоможіть врятувати 6-річного Давида.

Рідні, друзі сім'ї та зовсім чужі люди за короткий час зібрали непідйомну суму. І Світлана Ревенюк називає це справжнім дивом. 

— Ми вже у дорозі в Грузію. Зараз їдемо у Київ. Далі літаком. І я хочу щиро подякувати кожному, хто нам допоміг. Дякую читачам вашого видання, які відгукнулись на наше прохання про допомогу, дякую нашим рідним та друзям. Без вас ми б не впорались. Тепер щиро прошу усіх помолитись за те, щоб усе пройшло успішно, — каже жінка. 

Відео дня

Мама 6-річного Давида, у якого гліоз, просить відгукнутись волонтерів, які можуть організувати ярмарок

Діагноз — гліоз

—  Діагноз Давидка  — гліоз. Це означає відмирання нервових клітин в головному мозку. І хвороба  прогресує. Клітини відновити важко, а відмирають вони практично щодня, —  розповідає мама хлопчика пані Світлана.

Тривалий час малюку не могли поставити діагноз. Рідні не розуміли, що з дитиною відбувається. І переконують, що усе розпочалось після того, як хлопчика вакцинували, коли йому було 2 рочки і 9 місяців.

Однак медичного підтвердження цієї гіпотези немає. Тож стверджувати, що саме це стало причиною наступного розвитку подій, не можна. 

Єдина надія — пересадка стовбурових клітин

Понад три роки хлопчик з батьками чи не щомісяця їздить у різні лікарні. Жінка каже, що не може дозволити захворюванню побороти Давида. Він у сім`ї єдина дитина.

— Всі ці роки ми водили Давида на різні процедури, але якогось особливого результату вони не дали. Нещодавно ми почули про пересадку стовбурових клітин, порадились зі своїм лікарем. І вона сказала, що варто спробувати, і є уже троє дітей з України, яким така процедура допомогла одужати, — розповідає пані Світлана.

Пересадка стовбурових клітин — це новий метод лікування у медицині, його ще не до кінця вивчили.  В Україні наразі такі процедури не проводять. Операцію Давидові планують зробити в Грузії.

Немає опису.

Потрібні тисячі доларів 

Уже в травні цього року Давиду знайшли донора, але сім'я не змогла зібрати необхідну суму для оплати операції.

— Сама процедура пересадки коштує понад 14 тисяч доларів. Крім того потрібні кошти на забір донорського матеріалу в Києві. Усе вартує близько 18 тисяч доларів, — розповідає Світлана Ревнюк. — Навіть важко передати словами наскільки я вдячна людям за допомогу. 

Після операції Давидові потрібна буде реабілітація, тому збір наразі не закрили. Наразі батьки хлопчика не знають у скільки це обійдеться, але усі родинні заощадження вже витратили на операцію. Тож підтримка зараз не завадить. 

Жінка також просить підтримати хлопчика молитвою. І вірить, що операція допоможе врятувати її синочка. 

Довідка

Усі документи, які підтверджують діагноз Давида Ревнюка, є у редакції.

Карта для перерахунку ПриватБанк: 4731 2191 2327 8743 Ревнюк Світлана Вікторівна.

Телефон мами Давида: 0978530731 Світлана

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (675)
  • Наталія Сидорук

    Спаси Господи
  • Тетяна Сільчук

    ,++++++++++++++++
  • Галя Білоус

    ++++++
  • Надія Холявка

    ++++++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up