"Півтора року я чекаю на пересадку нирки": 18-річному Ігорю з Шумщини потрібні кошти на ліки

"Півтора року я чекаю на пересадку нирки": 18-річному Ігорю з Шумщини потрібні кошти на ліки
  • Діагноз Ігоря Собчука  -  спадковий нефрит (запалення нирок). Півтора року тому у хлопця взагалі відмовили нирки.
  • Зараз очікує в черзі на пересадку нирок у Білоруській клініці, адже в Україні таких операцій не проводять.

Кожних три місяці Ігор Собчук з Мізюринців Шумського району долає сотні кілометрів, щоб здати кров на аналізи у Білорусі.

- Я вже давно борюся з хворобою, мені потрібно колоти уколи тричі на тиждень. Вартість - 2600 гривень за 5 уколів, - розповідає хлопець. - Зараз мої аналізи - безкоштовні, але дорога виходить до 10 тисяч гривень. У Білорусь я їжджу, бо стою там в черзі на пересадку нирки. Коли вона відбудеться - невідомо. Але їздити туди потрібно весь час. 

Таблеткова терапія триває вже понад півтора року. На процедуру гемодіалізу хлопець їздить щотижня за 50 кілометрів.

Відео дня

- Цілий рік я лікувався у  клініці “Охмадит” у Києві, місяць лежав у реанімації, - розповідає Ігор Собчук. - А коли виповнилося 18 років, мене відправили на гемодіаліз за місцем проживання.  Після гемодіалізу почуваюсь погано - тиск, важко дихати. Тільки трохи стане легше, знову треба їхати на цю процедуру. 

Хлопець каже, що відколи розпочав збір коштів - отримав підтримку сотень людей. Серед яких - зовсім незнайомі. В розмові Ігор просить передати слова вдячності всім, хто допомагає йому. 

Зараз хлопець не має можливості навчатись, адже здоров'я не дозволяє. Він каже, що мріє колись стати кухарем. 

Довідка: Кошти на лікування Ігоря Собчука можна перерахувати на картку у Приват банку: 4149499115367490 (Собчук Ігор Ігорович). Телефон: 097 749 97 67

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Богдана Шпитун

    РЕПОСТ.
  • Оксана Шкоропад

    Господи допоможи і спаси
  • Катя Васильева

    Вирізати нирку у того виродка , що дівчинку вбив в Одесскій обл. Нехай тепер спасе людину.
  • Tyrsa Dutko

    Хай Бог допоможе скоро видужати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких» , там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up