Партнер рубрики Події

Придбайте солодощі та врятуйте життя: 14-ти річний Артем потребує допомоги небайдужих

Придбайте солодощі та врятуйте життя: 14-ти річний Артем потребує допомоги небайдужих
  • Десятки небайдужих напередодні Міжнародного жіночого дня вирішили влаштувати благодійну ярмарку у Тернополі, щоб допомогти зібрати кошти на лікування 14-ти річного Артема Сілецького.
  • Ярмарка відбудеться 7 березня у Тернополі на двох локаціях – біля пам’ятника Івану Франку, що біля Катедри, та у Парку ім. Тараса Шевченка біля головних сходів напроти причалу теплохода. Відвідувачів чекають з 13.00.
     

Діагноз «Лімфому Ходжкіна другої стадії» - стала для родини потрясінням. Лікувати хлопця взялись Італійські лікарі. Вартість лікування – 80 000 євро. Таких грошей у родини немає, тому батькам доводиться просити допомоги. Завдяки небайдужим людям, вдалось зібрати половину суми. 

- Два роки тому у Артема був псоріаз і нам порекомендували повезти сина на Азовське море, – розповідає батько хлопчика Олександр. – Я назбирав трохи грошей, і Артем з мамою поїхали на море. Там у нього під лівою пахвою вискочила гуля. Ми спершу думали, що можливо це набряк через укус комахи. Звернулися до лікарів – вони порадили нам мастити мазями та сказали, що мине. Приїхали додому, мастили тими мазями, гуля спершу трохи почала зменшуватись, а потім знову збільшилась.

Відео дня

Батьки з дитиною одразу поїхали у Тернопільску обласну дитячу клінічну лікарню. Медики взяли аналізи у Артема, виконали біопсію і встановили лімфому.

- Зараз Артем з мамою - в італійській клініці, – розповідає тато Артема. – Лікування вже почали,  завершують другий курс хіміотерапії. Ще потрібно буде пройти дві хіміотерапії. Син тримається. Італійські лікарі виставили нам рахунок на 80 000 євро за лікування. Сказали, що після четвертого курсу треба буде пройти обстеження. Можливо, доведеться продовжувати лікування. Лікарі нам кажуть, що шанси на повне одужання хороші. Це добре лікується, потрібен лише час.

Щоб привернути увагу людей та зібрати трохи коштів, небайдужі вирішили влаштувати ярмарку солодощів. До ярмарки готувалися 3 дні – пекли печиво, кекси та імбирні пряники, прикрашали їх.

До акції долучалися жителі села Конопківка, з якого родом сім’я Сілецьких, а також Микулинці та інші села району.

Ярмарка розпочнеться 7 березня о 13:00 у Тернополі на двох локаціях – біля пам’ятника Івану Франку, що біля Катедри, та у Парку ім. Тараса Шевченка біля головних сходів напроти причалу теплохода.

- Погода не дуже... але ми зігріємо вас тепленьким чаєм та смачною домашньою випічкою, - написала учасниця ярмарку Наталя Тодорова.

Всі виручені кошти передадуть батькам хлопчика, тому ви можете допомогти хлопчику одужати.

Довідка:

Щоб допомогти одужати Артему, ви також можете перерахувати гроші на картку.

4149 4991 1864 7740 – мама хлопчика Людмила Сілецька.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (31)
  • Марія Замора

    ,++++++++++++++++
  • Михайлина Клим

    ++++++
  • Ольга Романчук

    +++++++++
  • Наталія Дубанич

    ++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up