П’ятеро дітей і тато півторарічного малючка, які постраждали від блискавки, потребують допомоги

П’ятеро дітей і тато півторарічного малючка, які постраждали від блискавки, потребують допомоги
  • Діти з двох родин і один дорослий постраждали, коли в приміщення на Чортківщині влучила блискавка. 
  • Чоловіка готують до операції. У нього серйозні проблеми із вухом. Троє дітей однієї родини і двоє з іншої теж у лікарні.
  • У них проблеми зі слухом та тіла посічені осколками. Земляки постраждалих просять усіх небайдужих допомогти.

Зараз усі шестеро в лікарні. Дорослого чоловіка готують до операції. Гарантій, що він чутиме, ніхто не дає.  

Нагадаємо, 18 травня о 17:20 до рятувальників надійшла інформація про те, що у с. Джурин Чортківського району, внаслідок попадання блискавки у літну кухню, травмовано семеро осіб, з них пятеро - діти. Усіх потерпілих доставили в приймальне відділення Чортківської ЦРКЛ з попереднім діагнозом «Оглушення легкого ступеня», повідомляє управління ДСНС в області.  У поліції додали, що внаслідок вибуху значних пошкоджень зазнала підвісна стеля, вона обвалилася. На щастя, вибух не спричинив пожежі.  На момент інциденту всередині будівлі перебувало двоє дорослих та п’ятеро дітей, серед них двоє сусідських. Усіх госпіталізували в лікарню.
- Адміністрація Чортківських оголошень оголошує збір коштів постраждалим від потрапляння кульвої блискавки в будинок, - йдеться у групі Чортківські оголошення, що у Фейсбук. - Потерпіло 5 дітей та 1 дорослий.

Ми намагались зв’язатись з авторами оголошення, аби підтвердити інформацію про збір допомоги. Поки що відповіді від них не отримали. Проте в селі Джурин, що у Чортківському районі, де сталось нещастя, інформацію і про потерпілих, які зараз перебувають у лікарні, і про збір допомоги односельчанам, підтвердили.

Відео дня

- Допомоги вони потребують, адже потрібно до ладу і будівлю довести, і на лікування, - каже сільський голова Дружина Михайло Чвіль. – Всі шестеро досі в лікарні. В селі гроші збираємо. Склали акт обстеження – направили в район. Спільними силами намагаємось допомогти.
18 травня, під вечір, на дворі почався сильний дощ.

Тому троє дітей родини Карач та двоє сусідських – Братків – забігли до літньої кухні. Тато півторарічного Арсенчика саме тримав малого на руках, коли у приміщення влучила блискався. Чоловік постраждав найбільше, розповіли у селі.

Про те, що діти в лікарні, а чоловіка готують до операції розповіла і депутат, секретар сільради Ірина Погрібна.

10-річна Діанка та 6-річна Карінка, яка восени має йти до школи, грались на подвір’ї з сусідськими дітьми, Танею і Матвієм, які прийшли до них в гості. Поруч був і малий Арсен. Коли почався дощ - всі втекли в літню кухню. Ніхто й у страшному сні не міг уявити, що за кілька хвилин до приміщення влетить блискавка. Всіх приглушило та тіла посікло осколками.

- Ми зараз організовуємо збір коштів, аби допомогти родинам, - каже Ірина Погрібна. – Просимо усіх небайдужих долучитись.  

Якщо ви можете допомогти на лікування Олександру Карачу, який потребує серйозного лікування - переказуйте кошти на його картку ПриватБанку (номер картки - у довідці). Чоловік потерпає від страшних болей і майже втратив слух, який, можливо, вдасться бодай частково повернути за допомогою консервативного лікування та оперативного втручання. 

Довідка

Номер картки Ощадбанк: 5167 4901 0652 9507, Карач Надія Богданівна (дружина потерпілого чоловіка та мати трьох травмованих дітей).

Картка ПриватБанку (на лікування Олександра Карача): 5168 7554 4329 7474, Карач Олександр Васильович.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Ірина Гриценко

    Господи- прости,благослови, оздорови
  • Наталія Булатова Шеремета

    Божого благословення і здоров'я вам
  • Anna Romanenchuk

    Господи, зціли їх
  • Оксана Тимоцко

    Боже оздорови
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up