У 15-ть мріє не про гаджети і модні сукні, а зробити перший крок. У наших силах допомогти Марічці

У 15-ть мріє не про гаджети і модні сукні, а зробити перший крок. У наших силах допомогти Марічці
  • Все життя дитини і її рідних – це щохвилинна боротьба за повноцінне життя та реабілітації. Однак, після операції стан дівчинки погіршився, а лікарі розводили руками.
  • Спеціальний апарат допоможе зробити перші самостійні кроки. Ціна питання – 80 тисяч гривень.

15-річна Марічка Тивонюк із села Дзвиняча, що на Вишнівеччині, бореться за повноцінне життя від перших хвилин – при народженні дівчинка отримала родову травму.

Все її життя – реабілітації, вправи, операції та знову реабілітації. Дівчинка терпіла пекельний біль, назавжди прикута до інвалідного візка. Та мріяла – колись самостійно звестись на ноги. Зараз її мрія може здійснитись, у Марічки є всі шанси зробити самотужки перші у житті кроки. Але, на жаль, без нашої з вами допомоги шанси ходити мізерні.

  • Марічка народилася 6 грудня 2005 року, – розповіла Руслана Боднар. – Під час пологів одержала травму. І почалися жахливі будні для неї та матері у центрі реабілітації при Тернопільській обласній дитячій лікарні. Саме там лікарі і поставили дитині діагноз - спастичний тетрапарес.

Відео дня

Лікарі розводили руками…

Лікування було успішним. Дівчинка почала розвиватися. Однак, радіти батьки почали зарано. Одна ніжка почала відставати у рості від іншої. Коли різниця між ніжками Марічки досягла 5 сантиметрів, то медики запропонували зробити операцію. До хірургічного втручання, дівчинка могла стояти та, щоправда з маминою підтримкою, сама йшла в операційну...

  • Після проведення операції з підрізання сухожилок в Інституті патології хребта та суглобів ім. Ситенка, що у м. Харків, сталося те, чого не очікував ніхто, – розповіла Руслана Боднар. – Ніжка повернулася на бік, а на тазу утворилася гуля... Лікарі розводили руками...

Після хірургічного втручання дитина перестала ходити та вставати зовсім. Батьки, не втрачаючи надії, продовжували шукати лікування для своєї донечки. Вони відвідали чимало лікувальних та реабілітаційних закладів.

  • Непохитною вірою та надією на зцілення дитини, прикладаючи всі можливі та неможливі зусилля, батьки досягнули того, що Марічка розмовляє, має досить хорошу пам'ять, проситься в туалет та самостійно їсть, – поділилась Руслана Боднар. – Недоспані ночі, постійне психологічне та фізичне напруження не пройшли без важких наслідків і для матері дівчинки - пані Тетяни. Нещодавно у жінки діагностували кісту, що утворилася в голові. Жінці було необхідне невідкладне лікування ...

Тоді мала Марічка понад усе хотіла знову ходити, і щоб матуся була здоровою.

Детальніше читайте "Хочу піднятись на ноги і щоб мама була здорова": Марійка, яка не може ходити, просить про допомогу на операцію для мами

Ціна питання, аби звестись з візка – 80 тис. грн

  • Мати Марічки Тетяна зараз почуває себе значно краще, і разом з батьком Віктором змогли завезти дівчинку на реабілітацію, котра пройшла настільки ефективно, що є дуже-дуже великі шанси, що Марічка зустріне свої 16 років, стоячи на ногах! – поділилась Руслана Боднар.

Однак, для здійснення заповітної мрії дівчики потрібна наша з вами допомога - якщо якнайшвидше придбати спеціальний апарат для ходьби «Грилло», і Марічка почне з ним тренуватися – вона ходитиме!

 

  • – Даний апарат вартує понад 80 тис.грн. - такою є ціна шансу Марічки зробити перші кроки після багаторічного знерухомлення, – каже Руслана Боднар. – Допоможемо усі разом втілити в життя мрію Марійки! Разом ми зможемо!

 

 

Довідка

Хто хоче допомогти родині у придбанні апарату для ходьби, зможуть переказати кошти на такі рахунки "ПриватБанку":

4731 2196 4074 4300 (валюта)

4149 6293 5028 9633 (гривні)

Одержувач - Тивонюк Тетяна Петрівна.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Маргарита Стельмах

    ++++++++
  • Марія Яніцка

    ++++++++++
  • Alessia Palytsia

    ++++++++++++
  • Лариса Марковець

    ++++++++++

keyboard_arrow_up