Тернопільські вундеркінди шукають меценатів, щоб поїхати на конкурс в Данію

Тернопільські вундеркінди шукають меценатів, щоб поїхати на конкурс в Данію
  • Діти зі станції юних техніків розробили унікального LEGO-робота, який може літати та спостерігати за тваринами. Тернополяни ввійшли в трійку переможців на Всеукраїнському конкурсі з 53 команд.
  • Тепер наші діти мають представляти Україну на конкурсі в Данії, але немає на це коштів. Міська рада грошей на це не виділила, кажуть батьки. 

Лише на поїздку однієї дитини потрібно витратити 1100 євро, а усього в команді 10 учнів та двоє викладачів. Відповідь, чи їдуть тернополяни на конкурс, потрібно дати за лічені дні - до 31 березня.

Усього півроку пройшло з того часу, як Тернопільська міська станція юних техніків виграла ґрант від благодійного фонду LEGO Foundation. Але за цей час вдалося зробити чимало: створити навчальну групу з 10 юних робототехніків – гурток «Робознавці», сконструювати й запрограмувати справжнього робота з виграного конструктора. З ним діти успішно виступили на Всеукраїнському фестивалі “ROBOfirst – більше ніж роботи”, що проходив 11-12 березня в Києві.

Previous Next

Відео дня

І ось нещодавно стало відомо, що юні тернополяни опинилися в числі трьох команд з усієї України, яким випала честь виступити від імені нашої держави на Всеєвропейському відкритому чемпіонаті FIRST LEGO League, що проходитиме 25-28 травня в місті Орхус у Данії!

- Та перешкоджають всьому фінанси, - каже вчитель Ольга Підлатюк. - Оргвнесок  за участь у Чемпіонаті складає 300 євро з одного учасника, а ще витрати на дорогу, проживання… Загалом, на одного учасника команди потрібно 1100 євро. Також ми увійшли в 10 кращих по Грі роботів, чому саме нас вибрали для поїздки, я можу тільки здогадуватися. Як сказали самі організатори: "Ми переглянули результати і вибрали вас для представлення України на європейському чемпіонаті"

- Такий шанс випадає раз у житті, - каже мама одного з учнів Наталя Власова. - Ми ходили до міського голови, але це нічого і не дало. Шкода, бо дітей з Кропивницького повністю спонсорує міська рада, а ми маємо випрошувати по людях як жебраки. Але сума для нас непосильна. Ми готові, щоб поїхало хоча б четверо учнів. Діти зажурені. Мій син Антон вже каже, що хоче довчитись і поїхати за кордон, бо в Україні їх не цінують.

- Нам відомо про цю проблему, але наразі нічим допомогти не можемо, - каже заступник міського голови Леонід Бицюра. - Зараз в нас шість проектів, які потребують великих грошей. А це треба залучати небюджетні кошти. Будемо щось думати.

Батьки й дирекція міської станції юних техніків не в змозі повністю профінансувати участь дітей в чемпіонаті. Вони звертаються до спонсорів і меценатів, а також усіх небайдужих, з проханням допомогти талановитим тернополянам у їхньому бажанні відстояти честь України на змаганнях такого рівня.

Довідка

Якщо ми хочете допомогти юним робототехнікам, кошти можна перерахувати за реквізитами: 

ЄДРПОУ 14041528
Юридична адреса: 46016, м.Тернопіль, вул.Київська, 3Б
р/р – 35410001046059 в УДКСУ у м.Тернополі МФО 838012

Зазначте помітку "на благодійність" чи на "поїздку"
Контактний телефон: 096-605-95-13 (Ольга Михайлівна)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Natalia Vlasova

    Діти не можуть зрозуміти,чому влада Кіровограда і Києва  знайшли гроші для своіх дітей,а влада файного міста Тернополя навіть не намагається.Думаю,це  така стратегія: розумні люди Тернополю НЕ ПОТРІБНІ.Адже тупими легше керувати.Тай для збільшення площ ринку та виготовлення і вкладання бруківки  нових технологій не треба.Ось чому ми місцевій владі НЕЦІКАВІ.Я-мама одного з учасників команди "Робознавці".
  • Діонісій

    талановитим дітям треба допомагати і виділяти кошти на розвиток! міська рада то могла і може зробити, все бачимо наглядно.
  • Кактус

    сумно, що діти змалечку розуміють в якому убогому стані наша країна
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up