Як читачі «20 хвилин» зі всього світу вирішили допомогти вихованцям дитбудинку. Долучайтесь і ви

Як читачі «20 хвилин» зі всього світу вирішили допомогти вихованцям дитбудинку. Долучайтесь і ви
  • Лише кілька днів тому ми розпочали благодійну акцію для допомоги вихованцям дитячого будинку, який в народі називають «Малятко». І за цей час на неї відгукнулись десятки людей. 
  • Підтримайте малюків і ви. Нижче є перелік необхідного для вихованців. 

Осінь — час аби зміцнити свій імунітет та підготуватися до зими. Чи не у кожній сім'ї діткам в цей час стараються дати якнайбільше свіжих сезонних фруктів та овочів, щоб малюки збагатились вітамінами на весь рік. 

Але є крихітки, у яких немає турботливих мам і бабусь. Їм потрібна наша підтримка. Тому редакція «20 хвилин» оголошує збір коштів на вітаміни для вихованців Тернопільського обласного спеціалізованого будинку дитини, що на вул. Сахарова. 

Кошти ви можете перевести, перейшовши за посиланням на матеріал: На вітаміни для маляток. Давайте разом допоможемо діткам, які живуть без мам (АКЦІЯ)

Відео дня

Зворушливий дзвінок з-за кордону

Уже за кілька днів після того, як ми розпочали акцію, до журналістки зателефонували з невідомого номера із закордонним кодом. Жінка представилась Олесею. 

— Вітаю, я хотіла б допомогти діткам. Зараз живу в Італії і часто читаю новини України та Тернопільщини, адже сама родом із Бережанщини. Дуже зворушили історії дітей, про яких ви написали і я хочу їм допомогти, — каже вона. 

100 євро пані Олеся передала своїй подрузі, тернополянці пані Людмилі. А 12 жовтня наша журналістка разом із нею відправилась до «Малятка», аби віддати їх на потреби будинку. 

Благодійниця попросила передати гроші на те, справді потрібне дітям. Тож для нас це відповідальна справа. Порадившись із керівницею закладу Інгою Кубей, за них вирішили закупити рибу до столу малюкам. Для цього уклали договір із приватним підприємцем, аби він міг підвозити свіжий продукт щотижня на зазначену суму. Саме так у заклад доставляють і інші продукти.

Копію договору ми опублікуємо у звіті про благодійну акцію згодом. Наразі маємо у редакції акт про передачу благодійних коштів.

Долучаються тернополяни і люди з інших міст 

Приємно, що нашу акцію підтримали і відомі тернополяни. На рахунок, який ми відкрили для допомоги діткам, вже надійшло кілька тисяч гривень, а дописи в соцмережах про акцію  поширили відомі тернополяни.

Серед них і депутат Тернопільської районної ради Андрій Шкула. Він закликав приєднуватись до акції. 

А ще нам допомагають волонтери благодійної організації із Волині «Дарунок». Вони мають відправити для діток деякі товари зі списку вже згодом. 

Як допомогти

За усі зібрані кошти ми домовимося про купівлю необхідних продуктів для Тернопільського обласного спеціалізованого будинку дитини. Звіт опублікуємо після завершення акції. 

Окрім того, якщо ви бажаєте допомогти продуктами, одягом або речами побутового вжитку (перелік необхідного є нижче) ви можете приносити їх у редакцію, попередньо сконтактувавши з нашою журналісткою за телефоном: 0971614150 Ольга Турчак.

Немає опису.

Не будьте байдужими до дитячої долі і ви. Підтримайте акцію. 

 

Довідка 

Допомогу можна приносити за адресою: м. Тернопіль, вулиця Академіка Андрія Сахарова, 2.

Також, щоб дізнатись,  що саме потрібно діткам, можна зателефонувати у заклад. Номер:  0352 261 932.

Номер журналістки: 097 16 14 150 Ольга Турчак

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач25

    А одяг/взуття треба новий? Чи б/у в гарному стані теж підійде?

    Olya Turchak reply Читач25

    Доброго дня. За словами директорки будинку, підходить увесь одяг та взуття, лише, аби він був без плям та не подертий, щоб дітки могли одягати.
    У закладі живуть малюки від 3-4 місяців до 7 років

keyboard_arrow_up