У районному містечку готель має більше зірок, ніж у Тернополі. Оце так! (ІНФОГРАФІКА)

У районному містечку готель має більше зірок, ніж у Тернополі. Оце так! (ІНФОГРАФІКА)
  • На Тернопільщині є лише чотири готелі, що мають зіркову категорію. 

  • Два з них – тризіркові в обласному центрі. Готелю, розташованому в Почаєві, присвоїли аж чотири зірки, а готелю у Кременці – дві.

  • Що ж пропонують в кожному з них? Які там умови? Розповідаємо.

Готелів на Тернопільщині чимало, однак на всю область лише чотирьом присвоїли зіркову категорію. Двом з них – у Тернополі, за даними Реєстру свідоцтв про встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначають для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання). Відомості формує Державне агентство розвитку туризму України. Останнє оновлення було 2 серпня 2021 року.

Один готель, розташований у Почаєві, має чотири зірки, ще один у Кременці – двозірковий. Також два готелі Тернопільщини втратили категорію через закінчення дії їхнього свідоцтва.

Часто на сайті Booking чи інших пошукових системах зазначені зірки навпроти готелів, навіть якщо дія свідоцтва закінчилася. Дізнатися чи не втратив готель ліцензії та чи чесний зі своїми гостями ви можете перейшовши за посиланням. 

Відео дня

За даними Реєстру свідоцтв ДАРТ, ми підготували для вас інфографіку з короткими відомостями про кожен з готелів Тернопільщини, що має зіркову категорію.

Ставимо їх у порядку зірковості. 

 

«Прем’єр Почаїв»

Невеликий готель, що розташований неподалік траси P26 та за три хвилини ходьби до Свято-Успенської Почаївської лаври. В номерах є безкоштовний Wi-Fi, мінібари та телевізори.

Готель отримав зіркову категорію 16 грудня 2016 року. Відтоді кількість зірок в нього не змінилася. 26 листопада готелю продовжили дію свідоцтва до 2022 року. За даними сайту Booking, тут є шість видів номерів.  Вартість – від 750 гривень до 1 700 гривень. 

Окрім того, у «Прем’єр Почаїв» пропонують послуги: сауни, ресторан, бар, а також там є тренажерний зал, парковка, дитяча кімната, камера зберігання багажу тощо.

«Тернопіль»

Готель з краєвидом на Тернопільський став в кількох метрах від Тернопільського замку та в центральній частині міста. Безкоштовний Інтернет через Wi-Fi. Покращені номери обладнано міні-холодильниками.

«Тернопіль» має три зірки. Термін дії свідоцтва, яке отримав готель в травні 2021 року, – до травня 2026 року. Попередню ліцензію «Тернопіль» мав ще у 2017 році. 

У закладі на ваш вибір пропонують п’ять видів номерів, вартістю від 980 до 2 320 гривень. 

У «Тернополі» є також перукарня, автостоянка, ресторан.

GARDEN HALL

Розташований за дві хвилини пішки від річки Серет і за два кілометри від парку імені Тараса Шевченка й залізничного вокзалу. В номерах є доступ до Wi-Fi та телевізори. 

Готель отримав свідоцтво від ДАРТ та тризіркову категорію, терміном на п'ять років у травні 2021 року. Тут пропонують чотири види номерів, вартістю від 650 до 1600 гривень.

Також в GARDEN HALL є пральня, бар, безкоштовна парковка.

«Калина»

Готель розташований неподалік залізничного вокзалу. Кожен номер обладнаний телевізором, супутниковим телебаченням, телефоном та окремою ванною кімнатою.

Двозірковий готель у Кременці отримав ліцензію, терміном на три роки в березні 2019 року. Тут налічується п’ять видів номерів, однак цін на них на сайті Booking немає. Ми спробували зателефонувати за стаціонарним номером до готелю, але на жаль, трубки не підняли.

Тут працює бар.

Готелі, що втратили категорію

На Тернопільщині таких готелів є два – «Рейкарц» в Почаєві та «Галичина» у Тернополі. Термін дії їхнього свідоцтва сплив у 2019 та 2020 роках. Обидва готелі мали три зірки.

Заклади можуть приймати гостей, навіть не маючи категорії від Державного агентства розвитку туризму. У такому випадку вони не повинні в жодному разі згадувати про зіркову категорію. В іншому випадку за справу візьметься Антимонопольний комітет.

Щоб претендувати на дві, три, чотири чи п’ять зірок готель повинен відповідати державним стандартам, починаючи від вивіски та закінчуючи меблями. Наприклад, залежно від зіркової категорії, зона приймання гостей повинна бути від 20 до 50 метрів квадратних. Зона відпочинку в п’ятизіркових готелях має бути обладнана тільки виняткового дизайну, для інших категорій можна використовувати будь-які меблі відповідного вигляду та оздоблення.

Категорію готелю зазначають на його вивісці, на квитанціях, у реєстраційній картці гостя та в рекламних документах.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up