Чи змінилися ціни на квартири в Тернополі та які райони найдорожчі

Чи змінилися ціни на квартири в Тернополі та які райони найдорожчі
  • В інтернеті все частіше можна зустріти пости та публікації про зростання цін на квартири. Невже за час карантину оселі здорожчали?
  • Скільки ж вартує придбати житло у Файному місті зараз, читайте нижче.

Зауважимо, що знайти квартиру можна і за значно меншими цінами, наводимо середню ціну на квартири станом на березень та вересень 2020 року.

Ціна в різних районах Тернополя

Станом на вересень 2020 року найдорожче придбати квартиру - у мікрорайоні "Канада", у Центрі та "Новому світі".

Відео дня

Квадратний метр житла при купівлі однокімнатної квартири в районі "Канади2 вартує в середньому 732 долари. Та найвища ціна за купівлю однокімнатної квартири в Центрі – 736 доларів за метр квадратний.

Двокімнатні квартири найдорожчі на "Новому світі" – 714 дол/м2, на "Канаді" – 684 дол/м2 та в "Старому парку" – 675 дол/м2.

Трикімнатні квартири найдорожчі також на "Новому світі". За один метр квадратний при купівлі трикімнатної квартири в цьому районі вам доведеться заплатити в середньому 697 доларів. Дещо дешевше вартують такі квартири в Центрі – 675 доларів за метр квадратний.

Чотирикімнатні квартири найдорожчі на "Новому світі" – 618 дол/м2.

А от найдешевше житло в районі Авторинку та Кутківців. При помірно високій ціні за метр квадратний однокімнатної квартири – 605 доларів, дво-, три- та чотирикімнатні квартири дешевші – 438 доларів, 488 доларів та 422 долари за метр житла відповідно.

У Кутківцях житло коштує: однокімнатна квартира – 524 дол/м2, двокімнатна – 596 дол/м2, трикімнатна – 595 дол/м2, а чотирикімнатна – 540 дол/м2.

Чи зросла вартість житла

Ціна на квартири в різних районах за півроку змінилася по-різному. Подекуди відбулося збільшення, а подекуди зменшення вартості метра житла.

Найбільш помітне коливання цін на чотирикімнатні квартири. Так в районах Авторинку, БАМу, "Дружби", Центру їх ціна помітно зменшилася. А в районі "Нового світу" навпаки – зросла.

Єдиним районом, де відбулося хоч і несуттєве, та все ж здешевлення ціни на всі квартири став мікрорайон "Східний". У решті районів ціна незначною мірою збільшується чи зменшується залежно від кількості кімнат в квартирі.

Також відмітимо і незначне здешевшання цін на однокімнатні квартири майже у всіх районах.

За результатом опитування користувачів DOM.RIA у вересні 2020 року, найоптимальнішим районом Тернополя для купівлі квартири є «Дружба». На другому місці Центр, а от третє місце ділять між собою одразу три райони – "Канада" , БАМ та "Східний".

Правила безпечних продажів

1.Не розголошуйте особисту інформацію Якщо шахраї потребують копії ваших документів: паспорта, ідентифікаційного коду, — не погоджуйтеся їх передавати.

2. Зберігайте в таємниці дані карти банку:

PIN-код, CVV2-код, термін дії картки, а також паролі з СМС.

Ви можете назвати покупцям тільки 16-ти значний номер картки.

3. Перевіряйте стан рахунку вашої картки перед передачею покупцю товару.

Переконайтеся, що оплата товару отримана, звернувшись до співробітника банку або через інтернет-банкінг.

4. Відкрийте спеціальну карту для продажів і покупок в інтернеті

Так ви зможете максимально захистити вашу основну карту, адже її номер та інші реквізити ніде не вказуються.  

Правила безпечних покупок:

1.Уважно вивчайте оголошення

  • будьте пильні, якщо в оголошенні:
  • непідтверджений номер телефону;
  • підозріло низька ціна;
  • немає фото товару; занадто мало інформації про товар або послугу.

2. Ви можете довіряти:

  • Реальним об'єктам нерухомості від перевірених продавців на сайтах з продажу нерухомості.
  • Оголошенням з підтвердженим номером телефону продавця зі спеціальною відміткою в оголошенні.

А в якому районі міста живете ви та де хотіли б придбати квартиру? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Володимир Кульба

    Скоро пропозиція перевищить попит. Тоді ціни підуть в низ
  • Надя Шумада

    Істинна правда...
  • Альона Уманська

    Чи змінились зарплати у Тернополі?😉😄
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up