22 січня - друга річниця перших смертей на Майдані. Вшануймо пам'ять Героїв Небесної Сотні

22 січня - друга річниця перших смертей на Майдані. Вшануймо пам'ять Героїв Небесної Сотні
Минає друга річниця перших смертей на Майдані. Події, що відбувалися в Києві з 19 по 22 січня 2014 року в ході Європейської революції в Україні залишаться в пам'яті українців назавжди.

Першими Героями Небесної сотні, які полягли у масовому протистоянні на Грушевського стали: Михайло Жизневський, Сергій Нігоян, Роман Сеник і Юрій Вербицький.

Михайло Жизневський - громадянин Білорусі, в Україні був бійцем націоналістичної організації «УНА-УНСО». Загинув 22 січня під час штурму на вулиці Грушевського. Отримав наскрізне поранення в серце мисливською кулею. 

 

Відео дня

Сергій Нігоян - вірменин, громадянин України. На Євромайдан приїхав 8 грудня 2013 року, був задіяний в охороні. Загинув 22 січня під час штурму на вулиці Грушевського. Отримав три вогнепальних поранення картеччю на основі сплаву свинцю — в голову, шию та груди.

 

 


 

Роман Сеник - родом зі Львівщини. Помер у київській лікарні. Під час штурму 22 січня 2014 на вулиці Грушевського він отримав важке вогнепальне поранення в плече. Куля застрягла в легені, руку з роздробленою кісткою довелося ампутувати, організм втратив більше 3,5 літрів крові.

 

 

Юрій Вербицький - викрадений невідомими з Олександрівської лікарні разом з активістом Ігорем Луценком вранці 21 січня 2014 року. Його тіло було знайдено 22 січня в околицях села Гнідин Бориспільського району Київської області зі слідами тортур. За відеосвідченням друга Юрія Вербицького Романа, при упізнанні було очевидно, що ноги перебиті — виднілися кістки, вся спина була синя, обличчя розбите, ребра випирали з правого боку зі шкіри, бо певне були поламані. Офіційною причиною смерті визнано лікарями лікарні — переохолодження.

Хомяк Віктор - активний учасник Євромайдану, зранку 27 січня був знайдений повішеним на каркасі ялинки на Майдані Незалежності. Проте рідні, близькі та друзі Віктора переконані, що він не самогубця.
 


 

 

Калиняк Богдан - помер 28 січня у госпіталі в Івано-Франківську. Міський голова Коломиї Ігор Слюзар розповів, що Калиняк 2 місяці з маленькими перервами по чотири дні стояв на Майдані і, маючи рідну сестру в Києві, не ходив до неї, щоб відігріватися.
 

Бадера Олександр - активний учасник Євромайдану. Помер 28 січня від побиття отриманого 22 січня 2014 року у день Соборності на вулиці Грушевського. В останню дорогу його проводжали 31 січня 2014 року рідні та друзі.

 

 

 

 

 

 

Масові розстріли відбулись 18-20 лютого.

Незважаючи на величезну кількість загиблих та поранених на Майдані, до цього часу багато злочинів залишаються нерозкритими.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up