На Карпенка заблокували будівництво багатоповерхівки

На Карпенка заблокували будівництво багатоповерхівки

Містобудівні умови та обмеження щодо забудови земельної ділянки на вул. Карпенка, 5 скасували на засіданні виконавчого комітету міськради. Однак таке рішення приймають не вперше, і забудовник може оскаржити його в суді.

Також рішенням виконкому скасовано повідомлення про початок виконання будівельних робіт. Прийняли його враховуючи суспільний резонанс та рішення сесії міської ради від 24. 10.2017  про заборону будівництва між будинками 1,3,5,7 по вул Карпенка. 

Мешканці неодноразово виступали проти забудови в них під вікнами.

Нагадаємо, міська рада дала доручення виконкому вжити заходів для припинення будівництва багатоповерхівки, замовниками робіт яких виступили “Терекономбуд”.   Також на сесії міської ради обговорювалася можливість розподілу цієї земельної ділянки для подальшого її вилучення у комунальну власність міста, що унеможливить здійснення будь-яких будівельних робіт. 

Земельну ділянку в «будівельну оренду» на місці колишнього приміщення прийому склотари «Терекономбуду» надали депутати Тернопільської міськради у рішенні №6/47/179 ще від 25 квітня 2014 року. Про те, що на цій вулиці планують будувати багатоповерхівку із вбудованими приміщеннями мешканці вулиці дізналися майже перед початком будівельних робіт. Площа земельної ділянки - 0,0350 га.

Відео дня

- Містобудівні умови по цій ділянці скасовують не вперше. Забудівник їх відновлює в суді, - коментує депутат міськради Андрій Шкула, який розробив проект про заборону цього будівництва. - З декларацією скасувань ще не було. Це позбавляє орендаря землі проводити будь-які будівельні роботи. Це ще не остаточна перемога, але конкретна дія. Сподіваюся, що суд цього разу не стане на сторону забудівника, а представники мерії в суді більш активно захищатимуть громаду. Нагадаю, що і сесія прийняла запропоноване мною рішення щодо розподілу землі, яка в оренді. Загалом в підприємця 350 квадратів. Під існуючою склотарою лише 170 метрів. От і нехай 200 віддасть людям, а решту використовує для обслуговування об'єкту. Мешканці проти, тому підприємець має полишити свій намір.

Коментарі (1)
  • бурундук

    рано тішитись, в людей прав менше, ніж в олігархів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up