Російські десантники стратили чоловіків: розкриття правди про Бучу. Про що пише світова преса

Російські десантники стратили чоловіків: розкриття правди про Бучу. Про що пише світова преса

Перші шпальти світових змі про війну Росії в Україні.

«Розкриття страти в Бучі»

Відео дня

За кілька хвилин до того, як 4 березня в передмісті Києва було страчено кілька українських чоловіків, камера відеоспостереження зафіксувала, як російські солдати вели їх під прицілом. Бранці згорбилися, тримаючись за ремені тих, хто перед ними. В інших руки над головою. Відео, що раніше не публікувалися — поряд зі свідченнями, доказами з місця злочину і військовими документами, зібраними The New York Times під час місячного розслідування в місті Буча — є одними з найяскравіших доказів того, що російські десантники стратили чоловіків, що є потенційним військовим злочином. .

 

Стаття: "Тиск на Росію наростає в міру того, як війна затягується"

У п'ятницю Росія зробила нові кроки, щоб підготуватися до ескалації боротьби із Заходом через війну в Україні, дозволивши призвати на військову службу громадян старшого віку та припинивши постачання газу до Фінляндії, очевидно, на помсту за заявку свого скандинавського сусіда на приєднання до альянсу НАТО.

Ці дві події відображали зростаючий тиск на Росію через її тримісячне вторгнення в Україну, яке перетворилося на своєрідну тупикову ситуацію, яка серйозно виснажила звичайні військові можливості Кремля, навіть незважаючи на те, що Росія досягла деяких поступових успіхів.

Конфлікт також зробив Росію дедалі вразливішою в економічному відношенні та активізував західну опозицію, чого намагався запобігти президенту Володимиру Путіну. І Швеція, і Фінляндія, які мають сухопутні та морські кордони з Росією, порушили свою давню політику нейтралітету та подали заявку на вступ до НАТО.

 «Times Standard» росія бере під повний контроль Маріуполь

Фото 1: Український військовослужбовець оглядає школу, яка постраждала під час бою між російськими та українськими військами у п'ятницю у селі Вільхівка на околиці Харкова на сході України.

Фото 2: Українські військовослужбовці сидять в автобусі після виїзду із обложеного маріупольського сталеливарного заводу «Азовсталь» в Оленівці на сході України у п'ятницю.

Литва «Kauno Diena» - «Малі мобільні каравани - оперативна допомога Україні

Українці цінують литовські каравані, під час яких у найгарячіші точки підвозять необхідну підтримку. Підтримка, зібрана Каунасом та Каунаськими днями, їздила в Україну.

За маршрутом Каунас-Київ-Полтава-Каунас команда із шести людей подорожувала на чотирьох автомобілях: трьох вантажних мікроавтобусах та одному позашляховику Hyundai Terracan, якому судилося залишитися в бою.

Усі вже були в Україні, тож зайвих питань при підготовці не було: усі знали, куди й навіщо їдуть.

«Der Standard» - «Країни G7 прийняли рішення про подальшу допомогу Україні»

Україна може розраховувати на додаткову бюджетну підтримку від семи провідних індустріальних держав. Міністри фінансів країн G7 домовилися в п'ятницю надати охоплену війною країну в еквіваленті майже дев'яти мільярдів євро. Тим часом оточені російськими військами захисники Маріупольського металургійного заводу, що залишилися, визнали свою капітуляцію.

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер заявив у п'ятницю, що покидає раду директорів російської нафтової компанії. Шредера нещодавно різко розкритикували за цей пост

Коментарі

keyboard_arrow_up