16-річний тернополянин Маріо Сколіо - вуличний музикант-початківець

16-річний тернополянин Маріо Сколіо - вуличний музикант-початківець

Він пише власні пісні та вірші, грає в аматорському театрі та малює.

Одинадцятикласник  Маріо Сколіо навчається у тернопільській школі №16. У школі хлопець старається вчитись на достатньому рівні, але творчість забирає у Маріо весь вільний час. Школяр за своє життя пробував себе у багатьох видах діяльності.

-      Займався і волейболом, і боксом, плаванням, співами та багато іншого, всього вже й пригадати не зможу, - зізнається хлопець.

Але зараз Маріо приділяє увесь вільний час грі на гітарі, малюванню й акторській майстерності.

Відео дня

У мріях у талановитого хлопця - зіграти на великій сцені з власним гуртом та відкрити затишту кав’ярню.

Грає, не знаючи нот

Найбільше хлопець любить гру на гітарі, якою займається вже шість років. Три з них він навчався у викладачів, а останнім часом гітарист самотужки вдосконалює свої вміння.

-      Я знаходжу пісню, яку хочу навчитись грати, потім шукаю до неї акорди - так і вчу нові пісні, - розповідає хлопець. - Я навіть не знаю нот, зізнається Маріо, але вивчив акорди.

Гітарист вдосконалює свою гру щодня. Після уроків, щоб відволіктись від буденних проблем і розслабитись, Маріо грає на гітарі.

-      Щоб відволіктись від рутини - я поринаю у творчість. Якщо описувати мене одним словом - це хлопець з гітарою. Без неї я не можу уявити свого життя, - каже юнак.

Відколи талановитий хлопець взяв гітару в руки, то у нього відразу з’явилась мрія грати з гуртом власні пісні. Частину своєї мрії Маріо вже здійснив - він пише власні пісні, але от однодумців, з якими б він створив гурт, поки що не знайшов.

Також Маріо - починаючий вуличний музикант. Він пробув грати на вулиці, у центрі Тернополя і задоволений таким досвідом. Розповідає, що люди дуже приязно реагують на його творчість.

-      Я не хвилювався, коли грав посеред вулиці, бо звик виступати перед публікою. Мені було цікаво спостерігати за реакцією перехожих, - розповідає хлопець.

Пише власні вірші та пісні

Перші вірші школяр почав писати ще у четвертому класі. Тоді йому просто подобалось складами рими в єдине ціле, а зараз у кожен свій вірш вкладає особливий зміст.

-      Що турбує на серці, про те і пишу, - каже хлопець. - Найчастіше пишу вірші про любов, вона власне мене і надихає.

Деякі вірші пишуться буквально за декілька хвилин, розповідає Маріо. Зазвичай хлопцеві проходять в голову перші рядки, від яких він відштовхується і продовжує творити. А вже потім, коли весь зміст вкладено, хлопець коригує свою поезію.

Розповідає, що дівчата завжди з особливим трепетом реагують на його вірші про кохання, кажуть, що він дуже романтичний. Рідні також підтримують хлопця у його прагненні розвиватись у творчості.

Актор в аматорському театрі

Також 11-класник займається акторською діяльністю. Хлопець - актор в аматорському театрі, який створили його друзі.

-      Однокласниці вирішили створити власний аматорський театр, і я вирішив взяти в цьому участь, - розповідає Маріо. - Спочатку я не грав особливо важких ролей, але потім, коли у мене з’явились певні вміння та навички, почав виконувати головні ролі.

У останній виставі, яку вони ставили на сцені драмтеатру, Маріо зіграв головну роль. Хлопець розповідає, що хвилювання, звісно, були, але він щасливий, що йому випала така можливість.

Надалі молоді режисери та актори планують продовжувати розвивати свій театр, щоб виходити на більш професійний рівень.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Софія

    Дуже рада за нього і я думаю що в ньому все получится !❤️
  • Михайло

    Так так звісно він талановитий і почав грати зразу ж коли взяв гітару, але я з цього ору, він не зразу став гарно грати, багатолітні тренування зробили його хорошим гравцем
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up