"Атмосферу кінотеатру нічим не заміниш", - директор Сінема Сіті

"Атмосферу кінотеатру нічим не заміниш", - директор Сінема Сіті

Про секрети успіху в бізнесі розповідає директор тернопільського кінотеатру Сінема Сіті Тетяна Басалига.

- Коли відкрили кінотеатр? Чому вирішили займатися цим бізнесом? 

 - Відкрився кінотеатр в 2010 році. Того ж року я стала директором. Тоді всі сприйняли Сінема Сіті скептично, мовляв з кіно не можна зробити бізнес. На той час в Тернополі культура ходіння в кіно була на занедбаному, ще радянському рівні. Тоді багато хто задавався питанням: "Навіщо йти в кінотеатр за гроші, якщо фільми можна і  вдома подивитись". На щастя, зараз всі розуміють, що атмосферу кінотеатру нічим не заміниш.

- Хто є вашим клієнтом? 

Відео дня

- Якщо взяти колишнього глядача сім років тому і тепер - вони кардинально відрізняються. Насамперед, наш глядач став старшим. На початках нашою  аудиторією були діти, які вже потім тягнули з собою в кінотеатр своїх батьків. Зараз наша аудиторія переважно від 4-ох до 35 років, але бувають і люди більш старшого віку. Та відсоток людей, які не ходили та не ходять в кіно, все ж залишився. 

 - Які фільми ви транслюєте та як їх обираєте?

- Сінема Сіті показує найбільші новинки світового та українського кіно. Щочетверга в нас відбуваються прем’єри. В нас є зобов’язання перед дистриб’юторами, тому фільм "катається" від одного до чотирьох тижнів. Але в нас є лише чотири зали, і ми не можемо показати всі фільми за раз. Та наш глядач бачить найкраще. 

- Останні роки в вас транслюється багато українського продукту.

- Зараз ми й справді робимо акцент на українські фільми, і цьогоріч буде чимало цікавого. Також почала відроджуватись українська анімація  - одна стрічка навіть отримала відзнаку на Берлінському кінофестивалі, і наш глядач побачить її найближчим часом. Можливо українське наразі не так продається, як закордонне, але смаки прививає кінотеатр. В українського кіно не буде майбутнього, якщо кінотеатр не буде його підтримувати. До кінця року ми плануємо показати щонайменше 13 українських премєр, деякі з них за участю акторів та режисерів фільмів.

- А особисто Ви які фільми любите?

- Улюбленого жанру я не маю, просто люблю дивитись якісний продукт. Правда, не дуже люблю фантастику. Найбільше фільмів я дивлюся, коли їзджу на кінофестивалі.

- А як  в кінотеатрі ставляться до "піратства"?

- Піратство ставить під загрозу існування кінотеатру як такого. Пересічному глядачу не видно, що кожен фільм закодований на екрані. І визначити в якому кінотеатрі знято піратську копію дуже легко.  Мало того,  що кінотеатру загрожує штраф, так ще й дистриб'ютори можуть призупинити надавати фільми. Кілька років тому в нашому кінотеатрі хтось відзняв уривок і виклав це в Інтернет - тоді ми мали дуже великі проблеми. На щастя, усе вирішилось.

- Чи бувають в вас складнощі в роботі?

- Зараз цей робочий процес став налагоджений. Але навіть зараз бувають невеличкі казуси. Наприклад, фільм не встигають права передати на фільм. А вже день прем’єри, квитки продані. Чи якісь технічні неполадки. 

- Чи важко було знайти кваліфікованих працівників?

- Колектив Сінема Сіті - 45 чоловік, хоча й для пересічного глядача це не помітно. Всі думають, що є лише касир, контролер і продавець  попкорну Але кінотеатр - це злагоджена робота кількох десятків людей. Деякі працівники змінюються, але "основа" кінотеатру працює від самого початку. За цей час ми всі "притерлись" і стали як одна сім’я.

- Чи є у вас власна формула успіху?

Злагоджений колектив та саморозвиток. Раз в рік всі працівники проходять різноманітні тренінги. Також добре стимулює бажання бути першим. Ми працюємо для відвідувача та для власного задоволення.

ДОВІДКА “RIA ПЛЮС” 

  • Басалига Тетяна Василівна народилась 1980 року в Тернополі.
  • Сімейний стан — розлучена, є донька. 
  • Хобі — спорт, подорожі, спілкування з друзями.
  • Освіта — вища, закінчила ТНЕУ за спеціальністю "Міжнародна економіка".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • бурундук

    зара в кіно тільки мажори за такі ціни ходять
  • Anonymous

    то шо вони перші то правда, але зараз воно все таке обшарпане, а ціни як в Києві
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up