Читаю, бо мені подобається

Читаю, бо мені подобається

Тернополяни про те, які книги читають і чому

ІРЕН РОЗДОБУДЬКО «ЛІЦЕЙ СЛУХНЯНИХ ДРУЖИН»

Юлія Голіната, філолог

Усі великі та вічні речі у цьому світі народжуються з любові. Саме до цього ми прагнемо, ці почуття ми пророщуємо і леліємо. У книзі Ірен Роздобудько "Ліцей слухняних дружин" молодих дівчат беруться навчати "мистецтву ідеального кохання". Тобто показують, що справжнє життя - це покірне служіння своєму чоловіку. Молодим панянкам штучно нав'язують і тим самим прив'язують істини сімейного життя, повністю вбиваючи їхню індивідуальність.

Відео дня

Чоловіки купують вже запрограмовану ляльку, яка не вміє заперечити, відстояти свою думку і виконає будь-яку забаганку.

Намагаючись відборонити свою свободу, одна з учениць втікає на вулицю, до якої вона зовсім не пристосована. Ось яка вона утопія ХХІ століття!

Але ж кому сподобається життя у клітці?

 

МАКС КІДРУК «НЕ ОЗИРАЙСЯ І МОВЧИ»

Марія Полиняк, студентка

Останнім часом мене приваблюють не зовсім масові твори, які виходять за межі традиційних уявлень про українську літературу. Хотілося б відзначити останній витвір письменницької думки Макса Кідрука «Не озирайся і мовчи» -  містичний роман з елементами жахів і техно. Мені сподобалося те, що автор окреслив  актуальні проблеми сьогочасного суспільства крізь призму сприйняття чотирнадцятирічного підлітка Марка. Макс Кідрук зачіпає проблему спілкування між батьками та дітьми, дитячої жорстокості та бажання втечі від реальності. Письменник створив унікальний світ, в якому головний герой прагне заховатися від насмішок та побоїв однолітків, нерозуміння батьків, відсутності справжніх друзів. Особливо зацікавлює алгоритм дій, виконавши які можна туди потрапити. Проте планам Марка про безхмарне майбутнє у своєму сховку перешкоджає таємнича істота, яка виконує роль стража знайденого світу. Розкриття цього образу вносить у твір риси детективу, змушує роздумувати та робити  висновки  разом з головним героєм.  Стиль написання роману надзвичайно легкий, зрозумілий для читацької аудиторії, яку автор вміє заінтригувати та постійно тримає в напруженні. Саме тому я переконана, що роман «Не озирайся і мовчи» вартий уваги та обов’язково повинен бути прочитаний справжніми поціновувачами сучасної української літератури.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up