Чортківчанин Віталій Колошиць зайняв друге місце на Всеукраїнських змаганнях піцайол «Pizza Fest» у Львові цього року, який відбувся 4-7 вересня.
-
Чоловік брав участь у двох категоріях: неаполітанська та класична піца. Розповідає, що ідею для піц, які він готував на чемпіонат, придумав ще за півроку.
- На чемпіонаті нам виділяли 15 хвилин на приготування, - каже пан Колошиць. - Всі компоненти попередньо ми доводили до такого стану, щоб було можна якнайшвидше скомбінувати. Але мені хотілось би, щоб виділяли побільше часу на приготування. Бо я вважаю, що піца на чемпіонаті - це має бути шедевр.Це має бути щось нове, таке, чого ніколи ніхто раніше не куштував. Ну і, звісно, має бути збалансований смак.
Чоловік у піцах використовував три типи борошна. У класичну піцу піцайоло додавав маринований у бур’яковому соці лосось. А в неополітанську піцу додавав три різних типи помідорів та два типи моцарели. І це лише частинка рецептів пана Колошиць.
Нагадаємо, Віталій Колошиць на Pizza Fest минулого разу зайняв друге місце, коли представляв Україну на чемпіонаті світу з піци, що відбувся в Італії 9-11-го квітня цього року. А вже влітку, в червні у рідному Чорткові, встановив рекорд і спік найбільшу піцу в Україні, діаметром 8,485 сантиметрів.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер