Дівчинка з Тернополя - майбутня зірка українського кіно

Дівчинка з Тернополя - майбутня зірка українського кіно

13-річна Соломія Закордонець знялась у фільмі «Позивний Бандерас», який вийшов на екрани минулого року.

Соломія Закордонець навчається у сьомому класі тернопільської школи № 16. Школярка старається добре вчитися, вона майже відмінниця. Соломії подобається вивчати англійську мову та українську літературу. Після уроків дівчинка відвідує гурток танців, найбільше Соломія любить танцювати хіп-хоп. Окрім того,Соломія декілька разів в тиждень відвідує театральну студію “Театр в театрі”. А нещодавно Соломія розпочала свою акторську кар’єру. Талановита дівчинка отримала роль у детективному фільмі грузинського режисера Заза Буадзе “Позивний Бандерас”. Кінострічка побудована на реальних військових подіях у зоні антитерористичної операції.

На кастинг пішла завдяки бабусі

Соломія прийшла кастинг зовсім нічого не знаючи про кіноіндустрію.

    - Я не мала жодного досвіду гри у театрі чи в кіно, - розповідає дівчинка. - Одного дня моя бабуся цілком випадково почула про кастинг на зйомки в фільмі. Рідні наполягали на тому, щоб я пішла спробувати свої сили. А я не вірила, що у мене щось вийде.

Відео дня

Після кастингу дівчинка почула відмову, організатори кастингу зазначили, що ця роль зовсім не підходить Соломії.

- Але за декілька днів мені зателефонували і запросили на проби в Київ, - каже дівчинка. - А невдовзі після проб мені сказали, що я ідеально підходжу на роль дівчинки Тоні у фільмі “Позивний Бандерас”.

Соломія розповідає, що надзвичайно зраділа, і не могла повірити своєму щастю.

    - Хоч я сильно хвилювалась, бо це мій перший досвід роботи у кіно. І взагалі, до останнього не вірила, що потрапила у такий відомий фільм, - каже маленька актриса. - Моя героїня з'являється у другій половині фільму, коли події відбуваються у селі. Тоня, яку я граю - це маленька дівчинка, яке живе у одному з сіл східної України. Вона живе з мамою Яною, яка любила головного героя - Бандераса.

Зйомки фільму проходили в Одесі, Києві та Херсоні.

Роль у стрічці “Позивний Бандерас” – дебютна

   - Це моя перша роль у кіно, - розповідає дівчинка. - Але з першого дня на знімальному майданчику я почала розуміти, що у мене все вийде. А ще мені допомагала підтримка інших акторів фільму, які старались завжди допомагати мені. Особливо мене мотивувала підтримка головного актора - Олега Шульги, який зіграв Бандераса. Я брала з нього приклад, а коли у мене щось не виходило, то він завжди пояснював, що я роблю не так. Спочатку я дуже хвилювалася, бо дітей на знімальному майданчику, окрім мене, не було. Але я дуже швидко звикла, всі були дуже привітними.

Дівчинка розповідає, що потрібні емоції приходили самі по собі, бо атмосфера на знімальному майданчику була дуже реалістичною.

   - Я не можу описати свої емоції у той момент, коли на знімальному майданчику відбувались справжні вибухи, - каже Соломія.

Соломіїна роль хоч і невелика, але об’єднує декілька ключових сцен у фільмі.

Готується до нових кастингів

Зараз Соломію ще не запрошували на інші ролі, але вона продовжує вдосконалювати свою акторську майстерність.

    - Я відвідую усі можливі кастинги, - каже дівчинка. - Зараз я вдосконалюю свої вміння у театральній студії. Своє майбутнє я планую пов’язати із кіно, мріє зніматись у серіалах та фільмах.

А ще дівчинка мріє багато подорожувати, зокрема найбільше хоче потрапити в США.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ірина Побережна

    Всі діти талановиті але кажда дитина по свому
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up