Двометрові тюльпани та троянди-торшери: майстриня з Тернопільщини створює унікальні квіти з ізолону

Двометрові тюльпани та троянди-торшери: майстриня з Тернопільщини створює унікальні квіти з ізолону
  • Тендітними руками 28-річна Оксана Венгер з Копичинців творить неймовірні прикраси інтер'єру. Найбільша з них майже 2,5 метри заввишки.
  • Квіти з ізолону жінка навчилась робити сама і навіть перетворила захоплення у прибуткову справу. Хоча й зізнається, що сама не вірила, що зможе. 

Білі та рожеві анемони, жовті лілії, червоні троянди, маки, а ще розмаїття ірисів, орхідей, тюльпанів… Усі виглядають, наче живі, але збільшені у десять разів за допомогою диво-пристрою, ще й доповнені магічним світлом. А насправді цю красу створює Оксана Венгер із Копичинців.  

Велетенські квіткові конструкції, розмір яких подекуди сягає понад 2 метри, використовуються для дизайну інтер’єру, фотозон, прикрашають зали багатьох ресторанів, установ, приватних будинків не лише в Україні, а й за кордоном.  

- Я завжди була творчою, вчилась у Теребовлянському училищі культури і мистецтв (тепер вже коледж) на декоративно-прикладному мистецтві, потім - у Кам'янці-Подільському. Щось робити руками я люблю змалку, - говорить Оксана Венгер.

Відео дня

 Світлина від Oksana Venger.

Молода мисткиня закінчила Теребовлянський коледж дев’ять років тому з червоним дипломом і завжди згадує свої студентські роки з невимовним теплом і усмішкою, особливо талановитих, творчих, креативних викладачів спеціалізації «Декоративно-ужиткове мистецтво», серед яких її наставники Леся Гарасюк і Олег Котик. Любов до творчості, яку вони прищепили юним 16-17-річним студентам, у майбутньому зіграла велику роль.

Про вчителя пані Оксани Олега Котика ми розповідали у матеріалі: "Щоб будні не здавались сірими, Олег Котик поселив на своєму подвір'ї триметрових казкових істот"

"Побачила вперше і закохалась"

- Я займаюсь створенням квітів лише півроку,  - розповідає Оксана Венгер. - Десь рік тому я побачила в інтернеті такі квіти. Я просто закохалась, але мені здавалось що не зроблю такого сама. А потім в гіпермаркеті в Хмельницькому побачила такі ж. Взимку було більше часу і думаю: чому б не спробувати. Почала шукати в мережі. І знайшла більше, ніж очікувала.

Жінка каже, що першу троянду зробила на одному диханні. Одразу взялась за велику роботу. Щоправда, потім на деякий час покинула займатись квітами, бо під час карантину в Копичинцях не було де взяти матеріали. 

Потім жінка вирішила доповнити квіти світлом. Спочатку з електрикою допомагав чоловік, але зараз жінка сама освоїла тонкощі з'єднань. 

- Людям це зайшло, бо це щось нове, - продовжує співрозмовниця. - Ізолон зовсім новий матеріал Цей матеріал використовують лише близько трьох років. 

Потім захоплення переросло у прибуткову справу, каже жінка. Люди замовляли квіти для своїх будинків, терас, брали навіть у церкви. А світло стало практичним доповненням краси.

Ізолон розігріває, щоб пелюстки були як справжні

-  Цей матеріал є в різних кольорах. Раніше я робила лише в одному кольорі. Зараз освоюю нові техніки, - продовжує майстриня. - Купила акрилові фарби, які підходять до нього. Сам матеріал розігрівається будівельним феном. Якщо потримаєш більше, ніж треба на кілька секунд - згорить. Товщина листка - кілька міліметрів. Формувати пелюстки треба дуже швидко, поки гарячий. 

Щоб листочки виглядали природними до ізолону, є спеціальна форма - молда, до якої прикладається ізолон. Так листки перебирають усі прожилки та вигини справжніх квітів.

- Люди вибирають самі, чи ми малюємо чи ні, чи давати світло, чи ні, - каже Оксана. - Щоправда, відколи ми зробили квіти зі світлом, ще жодного замовлення без нього не було. Всі хочуть в варіанті торшера, бо воно не просто стоїть і прикрашає, а ще й корисне.

Оксана каже, що зробила вже понад сто букетів. Найвищий — із тюльпанів, який залишила собі вдома. Його висота 2 м 20 см. Також має розкладний букет, який використовує для фотозон.

Зробила крила ангела, які "поїхали" за кордон

- Я зробила крила для себе і донечки на фотосесію, - каже жінка. - Хотіла показати людям, які красиві фото виходять. Крім того і самим на згадку залишились гарні фото. Хоча в Копичинцях, вони не дуже популярні, в більших містах - так. Я вже мала практику відсилати роботи закордон. І там люди справді в захваті. Особливо в захваті від таких фото малюки. Моїй донечці крила дуже сподобались.

Світлина від Oksana Venger.

У планах майстрині ще одна величезна робота - букет півоній. 

- Я вже просто не можу дочекатись, коли візьмусь за цю роботу. Знаєте, це як в грі - завжди хочеться перейти на новий рівень, і тішить, що мої роботи приносять красу в життя людей, - завершує розмову Оксана Венгер. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Юлія Скакун

    Клас,!!!
  • Танюша Гласюк

    Дуже гарні троянди білі, яка ціна
  • Оля Мілух

    Яка ціна  троянд і робите іншиі квіти  соняшник

    Оксана Венгер reply Оля Мілух

    Оля Мілух Пишіть мені у месенджер
  • Наталя Пак-Дидин

    Красота

    Оксана Венгер reply Наталя Пак-Дидин

    Наталя Пак-Дидин Дякую🥰
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up