Краса нашого війська, наші берегині: які вони, тернополянки-службовиці

Краса нашого війська, наші берегині: які вони, тернополянки-службовиці
  • День захисника України — це свято тих, хто захищає. І серед цих людей чимало жінок.
  • Чого жінки бажають колегам і цей день та чому пішли на службу, читайте у матеріалі.

Вони сильні і непереможні. Водночас ніжні та турботливі. Ці жінки пожертвували звичним життям Про них ми неодноразово розповідали у матеріалах нашого видання. А сьогодні дякуємо їм за службу. 

"Просила вдягнути шапку, коли хлопці йшли під кулі"

"Коли хлопці йшли під кулі, примушувала вдягнути шапку": тернополянка з позивним "Каторга" про жінок на війні

28-річну Катерину з Тернополя на війні називали Каторгою, не тому, що катувала когось, а тому, що воїнам спуску не давала: то ліки від грипу випийте, то шапку одягніть. Коли почалась війна, Катерина не могла залишатись осторонь. Юрист за освітою взялась освоювати медицину і стала парамедиком.

Відео дня

Про романтизовану і справжню жінку на війні, про батьківство та відвагу наших воїнів, читайте в інтерв'ю "20 хвилин"." "Коли хлопці йшли під кулі, примушувала вдягнути шапку": тернополянка з позивним "Каторга" про жінок на війні"

"Хочу, щоб нікого не вбивали" 

Замість сукні, високих підборів та стильної зачіски на свято вона вдягає камуфляж. Незважаючи на день у календарі, головне для неї – це служба. Заради неї вона покинула рідний дім, свою родину та друзів. Вона має бути сильною, бо її мрія – захистити Україну. І на Сході живуть люди, які є справжніми патріотами, у глибині свого серця, а не на словах.
"Хочу, щоб нікого не вбивали": неймовірна історія дівчини з Луганщини, яка приїхала служити у Тернопіль

Історію дівчини з Луганщини, яка приїхала в Тернопіль на службу читайте у матеріалі "Хочу, щоб нікого не вбили" 

"На війні зустріла кохання"

Щаслива історія військовослужбовців 44-ї окремої артилерійської бригади зворушила Тернопіль.

«Вони зустрілися на війні, це кохання". У подружжя військовослужбовців народилась донечка

- Павла мобілізували у 2014-му році, після закінчення служби він підписав контракт, пройшов офіцерські курси, нині має військове звання – лейтенант, - розповідає прес-офіцер бригади Юрій Кульпа. – Виконуючи поставлені перед ним завдання на Сході, наш побратим зустрів Тетяну, покохав її. Жінка на той момент працювала у тамтешньому військкоматі, але згодом приєдналася до родини  військовослужбовців 44-ої артилерійської бригади.

Про те, що від великої любові народжуються красиві діти у публікації "«Вони зустрілися на війні, це кохання". У подружжя військовослужбовців народилась донечка"

"Наші берегині, краса війни"

До вітань службовцям та службовицям приєднується і молодший лейтенант, офіцер-психолог Тернопільського зонального відділу ВСП  Юлія Євстратова. 

На службі Юлія з 2015-го року, пройшла шлях від звичайного солдата до офіцера, ветеран бойових дій. Зізнається, пережила немало, але немає нічого, що не може зробити українська жінка. У розмові Юля завжди щира, відверта та привітна. 

Світлина від Юлії Анатоліївної.

- Сьогодні тільки найщиріші слова для наших захисників: сили, віри в краще майбутнє, здоров'я. Знаю, що ми переможемо. Все буде Україна, - каже Юля. - Окреме слово до жінок: це краса війни, Бажаю далі гордо нести звання захисниці України, оскільки жінка - це берегиня. І це стосується не лише домашнього затишку, а й добробуту країни. Наші жінки не лише найкрасивіші в світі, вони - найсильніші. Бажаю кожній з них цвісти. Бо це краса війська.

"Свій шлях обрала сама"

Якщо дехто з чоловіків боїться служби в армії,‭ ‬як чорт ладана,‭ ‬і ховається від військкомату по закутках,‭ ‬то є жінки,‭ ‬які добровільно вирішили обрати для‭ ‬себе шлях солдата.‭ ‬Причому не просто піти служити,‭ ‬а поїхати у зону проведення АТО для захисту суверенітету країни.

Тернополянка збирається на війну‭ ‬-‭ ‬за чоловіком

Неймовірну історію Мирослави Макари, жінки, яка вирішила стати воїном читайте тут.

- Захисникам бажаю здоров'я, витримки, терпіння, нехай Божа Матір оберігає від усього поганого, - каже у День свята Мирослава. 

Редакція "20 хвилин" вітає жінок-військових. Дякуємо вам за службу та за те, що нас захищаєте. Зі святом!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Бодя Олегович

    Честь і хвала Захисникам України!!! Здоров'я їм і нехай оминають негаразди.Слава Україні!!!
  • Вільгельм Нонейм

    Так пишуть ніби воги зробили казна-що, а по факту мають служити або всі, або ніхто. А так визодить нас закон поділив за статтю. Ну або на людей (жінок) і нелюдей (нас,чоловіків). Потрібно боротися проти системи з жіночим обличчям

keyboard_arrow_up