Малюватимемо БТРи у рожевий: що думають тернополяни про військовий облік для жінок (ОПИТУВАННЯ)

Малюватимемо БТРи у рожевий: що думають тернополяни про військовий облік для жінок (ОПИТУВАННЯ)
  • 17 грудня набрав чинності наказ Міноборони, що зобов’язує жінок понад сотні професій та спеціальностей віком від 18 до 60 років ставати на військовий облік.

  • «20 хвилин» поцікавилися у тернополян, що вони про це думають.

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року набрав чинності наказ Міноборони від 11.10.2021 р. № 313, що затвердив перелік професій, представниці яки, віком від 18 до 60 років, мають бути поставлені на військовий облік. Сам факт постановки жінок на військовий облік викликав активне обговорення в суспільстві. 

Жінок, які стали на облік, можуть призвати на службу під час оголошення воєнного стану чи мобілізації, однак тільки за згоди цієї військовозобов’язаної.

Ми запитали тернополян, що вони думають про відповідний наказ та чи хотіли б приєднатися до лав Збройних Сил.

Відео дня

Підтримую таку ініціативу

Марія, 42 роки, вчителька

– Думаю, для країни, що веде боротьбу з сусідньою державою, це цілком нормально. Я підтримую таку ініціативу, і сама готова стати на військовий облік. Чоловіків зараз мало, і жінки повинні їх підтримати. В армії України жінки знадобилися б у медичних установах, вони непогані снайпери і точно зможуть допомогти.

 

Тепер чоловіки робитимуть нам проводи в армію

Тетяна, 42 роки, підприємиця

– Всі подружки вже кажуть, що підемо в армію і будемо малювати БТРи в рожевий колір. Чоловіки тепер робитимуть нам проводи і чекатимуть нас з армії. Побачим, чи виправдає себе така ініціатива. Можливо, це і добре, але я до армії не хочу. Думаю, якщо всі жінки підуть в армію, то і чоловіки їх дочекаються, а що будуть бідні робити? Ми вміємо добре готувати їжу та піклуватися про поранених.

 

Жінкам в армії не місце

Володимир, 55 років, водій

– Як на мене, жінки повинні дбати про сімейне вогнище, а не займатися питанням захисту Батьківщини. Хоча, хто бажає цього, знайдуть місце у лавах ЗСУ. Моя думка, що жінкам в армії не місце, це не жіноча справа.

 

Жінки і так служать, нічого страшного в цьому нема

Віктор, 54 роки, директор фірми

– Жінки і так служать, у цьому нічого страшного немає, тим більше є поняття «тил», а є «передова». Жінки можуть працювати всюди – телефоністки, кухарки, медики.

 

Жінки знадобляться всюди

Валентина, 43 роки, лікар

– Важко сказати однозначно. Я медик і без того перебуваю на обліку. Думаю, жінки знадобляться в армії всюди, але переважно у сфері обслуговування та медицині. Якби була мобілізація, я пішла б.

А ви підтримуєте військовий облік для жінок? Чому? Пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач94

    Хижак
    Офіційний український трейлер
    HDhttps://www.youtube.com/watch?v=rgHQklfG1tc

  • Читач94

    Володя посміхнись та ні я стидаюсь я кому сказала посміхнувся добре моє серденько як побажаєш =)
  • Читач94

    Так Володя ану  давай Слава Україні хах та без проблем оце порпався випадкова у дружини в скрині знайшов намисто з черепів дивлюсь вони всі розмальовані=) запитую кохана що це а вона відповідає то бабуся мені подарувала а чому вони розмальовані вона посміхнулась та відповіла що моя бабуся як і вся моя родина збирає та колекціонує черепи окупантів ми розмальовуємо та  поліруємо їх та робимо гарне намисто =)
  • Читач94

    І тут виходить на передову Володя Україна командир рожевих БТР =) і що ви думаєте продам мерседес куплю коханій гарну снайперську гвинтівку останього покоління урочисто привітаю свою кохану дружину і заспіваю ти Козачка моя ти Дружина моя а моя Дружина у Відповідь Пане Полковнику мій Синьоокий так що я навіть не переживаю за свою половинку ми одне ціле Дрожіть Вороги Моє Неньки України Приготувати Рожеві БТР=)

keyboard_arrow_up