Ми звикнемо швидко, а діти? Як тернополяни ставляться до переведення годинників (ВІДЕООПИТУВАННЯ)

Ми звикнемо швидко, а діти? Як тернополяни ставляться до переведення годинників (ВІДЕООПИТУВАННЯ)

28 березня в Україні знову переведуть годинники на годину вперед та усі житимуть за літнім часом.

У ніч на 28 березня в Україні відбудеться переведення годинників на літній час, оскільки Верховна Рада так і не змогла ухвалити закон, що пропонує скасувати сезонний перехід часу та зафіксувати зимовий час UTC + 2 за міжнародною системою Coordinated Universal Time) в Україні, повідомляє Interfax

О 3:00 28 березня необхідно буде перевести годинник на одну годину вперед.

Зазначимо, що уже відмовилися від переходу на літній час Японія, Китай, Індія, Сінгапур та низка інших країн. У Європі на зимовий час не переходять Ісландія, РФ та Білорусь.

Відео дня

В Україні в 2011 році також намагалися відмовитися від переведення годинників — було ухвалено постанову про скасування переходу на зимовий час, проте пізніше її анулювали.

Що кажуть тернополяни?

Журналісти "20 хвилин" поцікавилися у тернополян, як вони ставляться до чергового переведення часу, чи легко їм буде звикнути жити «літом» і в якому часі вони хотіли б жити – зимовому чи літньому.

Більшість опитуваних розповіли, що звикнути до нового часу їм буде неважко, але нарікають, що важче буде дітям.

Переведення нікому не потрібне

Надія, 63 роки, викладачка:

– Переведення годинників нікому не потрібне. Люди звикають до одного часу, в них відпрацьовується свій біоритм, який не варто штучно змінювати.

29 березня малечі знову вставати в школу і для них це буде складніше. Та й для мене буде важко звикнути. Ліпше б ми жили за єдиним зимовим часом, тому що я вже до нього звикла.

Переводити час незручно

Андрій, 28 років, механік:

– До переведення часу я ставлюся абсолютно спокійно. Для мене нічого не зміниться, адже я як жив, так і житиму. Та все ж, хочу щоб час був один і не переводити його. Незручно постійно переводити годинник, нехай би лишили зимовий, ближчий до європейського час.

 

Це все політичні ігри

Леонід Новосільцев, музикант:

– Чи зміниться щось, якщо час переведуть? Може планети якось змінять курс? Це все політичні ігри депутатів, які не можуть між собою вирішити за яким часом жити. Наступного року ще щось придумають. Нехай собі граються. Я зміг би жити за будь-яким часом і життя моє не зміниться ніяк.

 

Мусимо змиритися і звикнути

Леся, 50 років, продавчиня:

– Ми всі переведемо годинники і від цього нікуди не дітися. Але потрібно знову звикати до нового часу. Ми мусимо з цим змиритися і звикати до нового ритму життя. Проте це незручно. Я за те, щоб лишити один час.

 

 

Ми звикнемо швидко, а діти?

Олена, 30 років, у декреті:

– Після переведення годинників важче себе переналаштувати, аби вставати на роботу раніше. Якщо вже вирішили переводити годинники, то могли б зробити це на тиждень раніше, щоб діти швидше звикли, адже їм треба вставати до школи. Розумієте, ми звикнемо швидко, а вони?

А найкраще було б, якби лишили єдиний зимовий час. Він ближчий до європейського. Ми ж ідемо до Європи? Тому маємо жити за їх часом.

А як вважаєте ви, чи потрібно відмовитися від переведення часу? Пишіть в коментарях.

Читайте також Україна переходить на "літній час": коли переводимо годинники. Як адаптуватись до зміни часу
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up