Тернополянка зібрала колекцію із понад 300 ложок. Чим вони особливі?

Тернополянка зібрала колекцію із понад 300 ложок. Чим вони особливі?
  • Ложки із різних країн світу, ще з 60-х років, мініатюрні ложечки чи величезні мірні, а також ложки, вартістю від 15-ти тисяч та по 56 копійок. Всі ці та багато інших ложок колекціонує тернополянка Тамара Заяць.
  • Її колекція нараховує вже понад 300 предметів. З чого почалося це незвичне хобі, та що цікавого можна дізнатися зі звичайної ложки – Тамара розповіла журналістці “20 хвилин”.

Тамара Заяць працює на одному із місцевих телеканалів і саме із робочого проєкту “Назбиране” розпочалось її захоплення колекціонуванням. Вона робила сюжети про місцевих колекціонерів і якось її хороший товариш – спортсмен Петро Король із Збаража, віддав Тамарі ложку, мовляв, віддай, комусь із колекціонерів, бо в мене загубиться,  а це колекційна, післявоєнна, привезена із Німеччини. Тоді жінка не знала нікого, хто б захоплювався таким видом колекціонування, та й залишила собі. 

Відео дня

“Найменша – підвіска у два сантиметри, найбільша для бані – понад півметра”

Жінка каже, що востаннє, як вона підраховувала, ще влітку минулого року - було близько триста предметів у колекції.

Якщо жінка сама купує ложки, то звертає увагу на символи, щоб були впізнавані. 

Тамара у своїй колекції має ложки: із Карпат, Одеси, Києва, Тернополя, Лазурного, Берегово, Львову. А також із різних країн світу: Румунії, Польщі, Німеччини, з кількох міст Болгарії, з багатьох штатів Америки, Греції, Угорщини та Голландії. Загалом більше 50 країн і міст. 

“Коли хочеться відволіктися – виймаю із шухляди колекцію і граюся разом із дітьми”

Щодо вартості ложок, які Тамара має у своїй колекції, то ціни коливаються і від 56 копійок до тисяч гривень. 

Яка найдавніша жінка теж сказати не може, бо ніхто їх не тестував. Каже, має бажання дізнатись, яка у неї найдавніша ложка вже давно, але руки не доходять.

Тамара розповідає, що майже за кожною якась історія, спогад, нагадування, людина.

“Думаю із ложок ялинку зробити”

Ті, що відібрані, то жінка поскладала у рамку – на кухні. Інші  - в тарілках, глечиках, постійного місця вони не мають, мандрують.

Найцікавіші для Тамари ложки даровані кимось щиро. Бо, каже, мабуть, немає людини, яка не любить подарунків і приємних оку сюрпризів.

Наталія Корпан

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Alla Matveeva

    Нестандартне хобі. Бачила на Віоліті такі ложки, але не думала, що їх хтось колекціонує. Мені подобається
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up