Під куполом альтанки на Острівку кохання «літають» акробати на полотнах

Під куполом альтанки на Острівку кохання «літають» акробати на полотнах

У Тернополі діти та дорослі професійно займаються цирковими видами акробатики. Трюки та танцювальні елементи учні школи Pole Special виконують у повітрі з допомогою полотен, підвішених кілець та пілона.

Знайомимося в школі з 10-річною Яною Дідич. Вона поспішає на тренування із пулденсу. Дівчинка займається у школі лише два місяці, але на заняття приходить завжди з хорошим настроєм.

- Я відпочиваю, коли танцюю, - каже дівчинка. – Інколи буває важко, бо треба розтяжки робити, різні складні елементи, але мені подобається школа, в мене тут багато друзів.

Відео дня

У коридорах приміщення, де знаходяться танцювальні зали школи «Pole Special», зовсім юних учнів чекають батьки. Трішки старші – приходять самі навіть за годину до заняття, адже тут можна  поспілкуватись із друзями про спільне захоплення.

Зараз в школі займаються понад 150 учнів, більшість із них – діти. У школі приймають дітей від 4 років. Займаються також дорослі і навіть люди літнього віку.

- Циркова акробатика складна і цікава по-своєму. Вона тим і приваблює людей, що поєднує багато видів спорту та мистецтва, - каже  засновник школи Ярослав Венцко. – Хто ж з нас не мріяв навчитися літати?

Інструктор розповів, що сам він ще з дитинства мріяв займатись цирковою акробатикою. У Тернополі школи такого мистецтва не було. Він вирішив відкрити власну студію, щоб діти міста мали змогу реалізувати свій потенціал.

- Ми адаптували циркову гімнастику до акробатичних видів спорту, - каже пан Венцко. – В нашій області, і навіть в її околицях,  немає школи, яка готує професійних циркових акробатів Наші учні неодноразово займали призові місця на Всеукраїнських змаганнях. Часто ми їздимо закордон. Хочеться, щоб діти розвивали себе та показували свої вміння всій країні.

Засновник школи зізнається, що із приміщенням для занять виникло чимало проблем. Для того, щоб виконувати деякі циркові елементи потрібна висота 10 м. Також потрібно закріпити пристосування: полотна, пілони, кільця, розмістити усі захисні елементи, щоб діти не травмувалися.

– Близько року ми шукали зал, який підходить. Зраз наші пошуки нового залу тривають, - каже пан Ярослав. – Ми знайшли вихід із ситуації: встановили пристосування під куполом альтанки на Острівку Кохання на Набережній, там можна встановити спорядження для занять на висоті 6 метрів. Ми там проводимо відкриті уроки, виступи, на перегляд яких приходить чимало тернополян.

У школі танцю переконані, що циркова акробатика – альтернатива танцям чи гімнастиці, де є певні обмеження щодо віку, зросту, фігури. В повітряній гімнастиці чудово реалізують себе як танцюристи, так і колишні спортсмени чи просто активні люди. Вони долають страх до висоти, збільшують гнучкість тіла і загартовують силу волі.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up