Редакційні бабусі і дідусі: нашим найріднішим присвячується. Розкажіть свою історію

Редакційні бабусі і дідусі: нашим найріднішим присвячується. Розкажіть свою історію
  • 28 жовтня близько 30 країн світу, зокрема й Україна, відзначають День бабусь і дідусів.
  • Редакція "20 хвилин" вирішила розбавити новинну стрічку позитивними історіями про найрідніших. Ми розповідаємо про своїх бабусь і дідусів та закликаємо вас приєднатися до нас.

Сьогодні прийнято вітати старше покоління, а можна й дарувати подарунки у знак поваги та любові. Свято почали відзначати ще з 2009 року, але чомусь воно не надто популярне.

Ми вирішили виправити ситуацію і розповісти про наших рідних. На жаль, багато з нас перебуває далеко від бабусь і дідусів. Тож це нагода хоча б на відстані висловити свою вдячність за виховання, любов і турботу.

Відео дня

"Віра – символічне, сильне та воістину благородне ім'я. Саме так звати мою бабусю, яку безмежно люблю. Добра і ніжна, яскрава, наполеглива, працьовита і мудра. Життя так склалося, що ми живемо в різних куточках України, нас розділяє майже 1000 км, але вона завжди у моєму серці.

У Сумах, звідки я родом, не прийнято називати бабусь бабусями. Мої ровесники з дитинства кличуть їх бабушками, але мені сподобалося таке ніжне – бабуся. Тому я до своєї лиш так і звертаюся.

Вона народилася на Новий рік. А то одне з моїх найулюбленіших свят. Воно в мене завжди асоціюється з радістю, жвавістю і приємними несподіванками, магією. Не дивно, що моя бабуся народилася саме в цей день, бо вона по характеру – як свято. З нею не буває сумно, раніше вона часто розказувала кумедні робочі та життєві історії. Коли була молодша, її всюди вистачало, та вона і зараз така, всюди перша. Коли була малою, дивувалася, як то можна організовувати всі сусідські Дні народження, весілля і навіть (вибачте) похорони. Чомусь їй завжди довіряли, її кликали, просили про допомогу. І вона завжди йшла всім на зустріч.

Їй вже 81, і здоров'я вже не те. Але вона досі дуже активна. Як та бджілка. Вона ніколи не сидить на місці. А які в неї вареники з сиром на пару, а пиріжки. Впевнена, таких ви точно не куштували. Усі її подруги, які брали рецепт, подібних приготувати так і не змогли. Напевне, тому, що вона заряджає їх любов'ю.

Бабуся виросла у сім'ї без батька, бо той загинув на війні, тож з дитинства вона привчилася до роботи.  З 18 років вона працювала на залізниці. Я з посмішкою реагую на її фразу: "Я понад 40 років пропрацювала на одній роботі. Всіх дітей вчила"…Вона повторює її всім при знайомстві))). І це правда, у неї було багато учнів, які їй вдячні.

Моя бабуся не має вищої освіти, але вона наймудріша з тих, кого я знаю. Вона розуміє цінність життя, вона боїться зробити іншим боляче, вона – за справжність у стосунках. "Не плюй у криницю – прийдеться водиці напитися" чи приказки про справжню взаємну любов вона повторювала мені змалечку, і вони для мене – як аксіома.

Я далеко від неї. Але знаю, що вона мене завжди чекає вдома. Вона постійно наказує: "Бережи себе" і найбільше з усіх мене шкодує. Вона знаходить розраду в мені, а я – в ній. Коли телефоную, то боюся не почути її голос... І молюся, щоб у неї було здоров'я і сили жити.

Я не з тих, що розказують про особисте на публіку. Але не сьогодні. Бо саме в цей день хочеться подякувати їй за все. Цінуйте найрідніших", - розповідає головний редактор RIA Мedia Наталія Бурлаку.

"Катерина Петрівна 76 років Моя бабуся — це моя друга мама, мій вчитель і найкращий друг. Я вдячна Богу, що маю саме таку бабусю, з якою можна поділитися переживаннями, перемогами, поразками. Вона завжди знайде у своєму серці правильні слова підтримки. Але коли потрібно, прочухана теж доброго дасть))). У дитинстві/ юності вона часто давала свої поради, тоді мені здавалось, «нащо мені стільки повторювати одне й теж», та тепер, у дорослому віці, я розумію цінність тих порад і часто прислухаюсь та керуюсь ними у житті. Тепер бабуся Катя усю свою любов, тепло та турботу дарує трьом правнукам. Усією сім‘єю бажаємо їй міцного здоров‘я, довгих років життя та завжди залишатись такою позитивною та справедливою. Ми всі тебе любимо та цінуємо", — говорить СММ-редактор Тетяна Шпікула. 

""А ти коли вже додому приїдеш?", "Шо тобі зробити їсти?", "Бери-бери, то на дорогу", "Та не сиди вже в тому "компутері" і ще мільйон фраз, які знають тільки бабусі.
Моїй - 78 і вона вишиває без окулярів, копає картоплю, шиє сама спідниці і сарафани, а ще готує неймовірно смачні гарбузові цукати.
28 жовтня в світі відзначають день бабусь і дідусів. І я щаслива, що в дитинстві у мене був повний їх склад 2*2.
Зараз тільки думаю, що треба частіше приїжджати додому.
Зі святом, Мирослава Григорівна)",
ділиться журналістка Ольга Турчак.

"Ніна та Володимир Якобчук – мої бабуся та дідусь. Ми маємо теплі стосунки, постійно спілкуємося та намагаємося проводити більше часу разом. Бабуся встигає поратись вдома, вишивати бісером, вирощувати улюблені фіалки. Дідусь ще працює у медичному університеті, доглядає город та вирішує проблеми всього будинку. Через коронавірус бачитись нам доводиться рідше, у масці і зберігаючи дистанцію, однак це не стало нам на заваді. Я щасливий, що вони в мене є", — каже журналіст Вадим Єпур. 

""А коли вже женитися будеш?", "А що тобі важко в тому Тернополі самому?", "Скільки ще вчитися тобі?", і ще купа питань, які я чую від бабусі, коли приїжджаю додому) Але часто відповідаю сухо, однотипно і тільки коли їду з дому, розумію, як бракує їх. Тебе вистачає на всіх онуків, і на правах найстаршого я хочу побажати тобі довгих років, і щоби поняньчила ще правнуків. Вітаю, баба Галя, з Днем дідусів та бабусь)", — підсумовує журналіст Федір Восінський. 

Розкажіть про своїх рідних у коментарях. Не забудьте привітати зі святом свої бабусь і дідусів!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • rost nik

    дякую за матеріал.дуже щиро написано.Здоров"я та довгих років життя нашим найдорожчим - бабусям та дідусям!

keyboard_arrow_up