Що найбільше схвилювало тернополян останнім часом?

Велика політична реформа, трудова міграція, торф’яні котельні, архітектура міста, проблеми з отриманням біометричного паспорта, - ці та інші питання схвилювали тернополян останнім часом. Своїми думками вони поділилися з «20 хвилин».

Олег НИТКА (40 р.), депутат міської ради:

 - Хвилює відсутність адекватної зупинки громадського транспорту біля автовокзалу. Люди не мають ані де сісти, ані де від дощу сховатися. Це при тому, що там величезний пасажиропотік і одне з основних "воріт" в місто. Ініціюватиму перевірку по всіх зупинках, бо хоча б базові умови для пасажирів повинні бути!

Олександр ЖИЛЬЦОВ (29 р.), прес-секретар фінустанови:

Відео дня

- Трудова міграція у нас не просто досягнула максимуму, а вже далеко за цей максимум перейшла. Черги під банками, де можна оплатити за послуги візового центру, можуть з легкістю конкурувати з чергами за IPhone X або ескалатором на станції метро “Майдан Незалежності” в годину пік. Та виїзд на роботу за кордон - це особиста справа кожного. Я про інше – гірше,  коли наші люди незадоволені життям, і за кордон не хочуть їхати, і тут працювати не хочуть.

Любов ВОВК (35 р.), журналіст:

- Засмутило, що мирний мітинг у підтримку великої політичної реформи, який організували громадські організації коаліції Реанімаційного пакету реформ, використали та знівелювали політичні сили. Цю акцію почали навіть називати "Майданом Міхо". Але ж початково всі вимоги йшли знизу – від громади і без політиків!

Ігор ПРОЦИК (31р.), громадський діяч:

- В місті почався опалювальний сезон і мене, як тернополянина, цікавить питання опалення. Активно постало питання переведення котелень на торф як виду палива замість газу. Його активно лобіюють представники міськради як альтернативу, але чи буде воно альтернативою нашому здоров’ю? Бо зекономлені гроші на опалення ми, ймовірно, будемо витрачати згодом на ліки. Це треба усвідомити і пересічним тернополянам, бо це буде стосуватись всіх без винятку і тим, хто приймає і лобіює відповідні рішення..

Олександр НОВІЦЬКИЙ (29 р.), ІТ-фахівець:
В історичній частині міста знаходиться чимало затишних кафе та ресторанів, чудових магазинів, офісів. Але їх яскраві вивіски, вітрини, елементи декору не завжди вдало вписуються в архітектурний стиль будівель. Через велику кількість яскравих плям та блимаючих лампочок деякі будинки виглядають неохайно. Ця проблема є типовою для багатьох міст, у Львові її вдалось вирішити стилізацією вивісок в контексті будинкових фасадів. Хочеться щоб і влада нашого міста приділяла більше уваги його зовнішньому вигляду.

Наталія КОЛТУН ( 41 р.), журналіст:

- Найбільшим святом останніх днів для мене було отримання біометричного паспорта, на який чекала без малого 3 місяці. Нелегко його було здати, адже електронна черга не працює, хто б і як не переконував у зворотньому. В УДМС на день видають чомусь тільки 5-7 талончиків. Зараз ажіотаж трохи вщух, але затримка з отриманням паспорта відчутна. На щастя, я нікуди не поспішаю, а от жінка, з якою познайомилась в черзі на оформлення документа, отримала його за кілька годин до поїзда. Тому тим, кому закордонний паспорт потрібен терміново, раджу не зволікати і враховувати такі моменти.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up