Скільки вартує відкрити модельну агенцію? Історія успіху 21-річної підприємиці з Тернополя

Скільки вартує відкрити модельну агенцію? Історія успіху 21-річної підприємиці з Тернополя
Всі фото з особистого архіву Яни Бик
  • Молода підприємиця Яна Бик попри свій вік вже має за плечима шестирічну кар’єру в модельному бізнесі. Вона була обличчям багатьох брендів та журналів. А тепер всього, чому навчилася сама, навчатиме й інших у модельній агенції, яку відкрила сама.
  • Історією успіху та становлення моделі, а пізніше і підприємиці, тернополянка поділилася з журналістом «20 хвилин».

Ми продовжуємо серію публікацій про молодих підприємців з Тернопільщини, які не побоялися відкрити власну справу та довели, що успішним можна бути в будь-якому віці.

Далі розмову подаємо в форматі інтерв’ю.

Відео дня

– Вам зараз 21 рік, але ви уже маєте чималий досвід у модельному бізнесі.

– Коли мені було 13 років, я захопилася фотографією та бачила своє майбутнє в якості фотографа. Плавно це перейшло в модельну індустрію, я почала активніше розвиватися на місцевому рівні. Мене помітила одна модельна агенція та уклала зі мною контракт. Тоді мені було 14 років. Відтоді я подорожувала та працювала в різних містах: Токіо, Шанхай, Мілан, Нью Йорк, Майямі, Сеул тощо.

– Коли ви вирішили відкрити власну модельну агенцію та в якому місті?

– Основний офіс нашої агенції «Mazer Model Management» розташований у Львові, але моделі наші з усієї країни та закордону, Білорусь, Естонія. Тобто наша модельна агенція є міжнародною. Протягом всієї своєї кар’єри моделлю я розуміла, що маю себе реалізувати в бізнесі. Ціллю ставила заробити хороший капітал, щоб відкрити власну справу.

Відкрила минулого літа, в серпні. В той момент я деякий час перебувала в Україні і вирішила використати його аби створити та розвинути власну справу. Спочатку моделями були мої знайомі, але дуже швидко зібрала нових потенційних моделей і на даний момент в нашій агенції вже є 25 моделей.

Наші моделі зараз працюють закордоном, незважаючи на пандемію. Вони зараз в Сеулі, Китаї, Мілані та скоро летітимуть в Париж, Токіо, Афіни і Барселону. Тобто модельна агенція спрямована на роботу в інших країнах.

– Чому саме Львів?

– Це велике місто і тут набагато легше проводити зйомки, тому що коли ми знаходимо нову модель, перше за все робимо їй хороше портфоліо. У Львові є дуже багато хороших фотографів, студій, стилістів та й фешн-індустрія тут розвинена досить добре

– Де ви брали стартовий капітал?

– Працюючи моделлю, я заощаджувала кошти. Але підприємці, котрі хочуть відкрити власну справу, завжди знайдуть інвестора, якщо проєкт дійсно вартий втілення. Навіть в мою модельну агенцію інвестори хотіли вкладати кошти, але я прийняла рішення, що хочу все зробити самостійно.

– Скільки коштів вклали?

– Поки що я вклала орієнтовно десять тисяч доларів. Ці кошти пішли здебільшого на зйомки, студії, аванси моделям. Ні копійки не вкладала у рекламу. Спочатку рекламувала агенцію на своїй сторінці в Інстаграм. Серед моїх підписників вже були потенційно зацікавлені моделі. А далі про мій бізнес вони розказували друзям, а ті — своїм друзям. Стосовно доходів, скажу, що ми вже працюємо в плюс.

– Чи були складнощі на етапі створення?

– Не скажу, що були складнощі, але багато часу я витратила на вивчення документальних моментів. Хоча в цьому питанні я дуже багато дізналася нового та набула знань. Щодо самої сфери, то вона для мене була не новою, і я вже знала що потрібно робити.

– Що б ви порадили молодим підприємцям, які хочуть відкрити власну справу?

–  Перш за все – не бійтеся. Стійте на своєму, відстоюйте свою ідею, свою правду. Навіть якщо здається, що весь світ проти тебе. Кайфуйте від самого процесу, тоді результати не змусять чекати. І також важливо вибудовувати команду, яка працюватиме як єдиний механізм.

 

Читайте також

Що потрібно, аби відкрити власний суші-бар: історія успіху молодого підприємця з Тернополя

Працювали по 12 годин задля цілі: як молоді підприємці заснували власну IT-фірму. Історія успіху

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Гаврило Петровський

    нагадую цей рекламний матеріал платний

    Мисливець Дорожній reply Гаврило Петровський

    Гаврило Петровський Таке в них не вперше

    Новини Тернополя - 20 хвилин reply Гаврило Петровський

    Гаврило Петровський Помиляєтеся)
    Ми багато пишемо про молодих та успішних підприємців з Тернополя та області)

keyboard_arrow_up