“Слухачі відчувають щирість”: інтерв'ю із відомим співаком Андрієм Князем

“Слухачі відчувають щирість”: інтерв'ю із відомим співаком Андрієм Князем

Після тривалої творчої паузи Заслужений артист України Андрій Князь повертається на сцену. Про творчість, зміни та плани на майбутнє в екслюзивному інтерв’ю співак поділився із журналісткою “RIA плюс”.

Андрій Князь (справжнє ім'я Андрій Фурдичко) — український співак у жанрі поп-музики, автор та композитор. Заслужений артист України.

Стартом професійної творчої кар’єри співака можна вважати 1998 рік із проекту “Зірки Галичини”, який відбувався на Львівщині.

- День перед цим виступом я сказав, що мені моє прізвище здається не дуже милозвучним та сценічним і я вирішив підібрати псевдонім, - розповідає музикант. - Я довго думав і вирішив виступати під псевдонімом - Андрій Князь. Як назвеш, так і попливеш. Пливемо по чучуть, але краще помалу йти, але своїм впевненим шляхом.

Відео дня

І вже через два роки, у 2001 році, який став знаковим, вийшла одна із заглавних пісень співака - “Лише заради тебе”.

- Мене почали запрошувати на великі проекти, що було дуже приємно, - розповідає Андрій Князь. - І ще через два роки, у 2003, я переїхав в Київ. А ще через такий самий проміжок часу написав пісню “Чужа наречена”, яка стала моєю візитною карткою.

Далі співак одразу вирушив в успішний тур по Україні із альбомом “Чужа наречена”.

Випустив шість альбомів

За весь час своєї творчої діяльності Андрій Князь випустив шість альбомів. Каже, що його музика змінювалась, як і він сам.

- Починалась творчість із поп-року, далі почав співати модну та той час музику, тобто, попсу, - каже Андрій Князь. - Потім був період у моїй творчості, коли я співав пісні із українським духом. Але я не спекулюю цим, мені тоді просто лягла до цього душа. А коли настали часи війни в країні, я навпаки поміняв стилістику через те, що хватає в кожного в душі поганого і ще дивитись на це на екрані - не варто, на мою думку. Я хочу, щоб у моїх піснях кожна людина зайшла щось, що її турбує.

Андрій об’їздив з сольними концертами та в рамках гастрольних турів майже всю Україну: від заходу до сходу, від півночі до півдня. Співав і за кордоном: у Польщі, Чехії, Словаччині, Туреччині, Італії, Іспанії, Росії, Канаді та США.У репертуарі Андрія Князя – безліч пісень: власного авторства, переспівів українських народних та легендарних авторів.

Пауза відбулась через зайнятість викладацькою та науковою діяльністю

- Останні сім років я займаюсь викладацькою діяльністю в Київському національному  університеті культури і мистецтв, - каже співак. - Я викладач, кандидат наук та доцент кафедри музичного мистецтва. Викладаю естрадний вокал і відповідно на цьому рівні дуже багато часу забирала викладацька діяльність.

А ще співак розпочав писати докторську роботу на тему фольклоризму. Це забирало дуже багато його часу, бо він досліджував багато хорів, артистів, зустрічався із старими фольклорними колективами.

- Це дуже великий об’єм роботи, відповідно, час і сили я спрямовував на наукову та викладацьку діяльність, - каже чоловік. - А перед Великоднем я захистив докторську роботу і вже одне із пліч спало, як то кажуть. Відповідно знову з’явився час повернути своє серце і душу до найулюбленішої справи - музики.

Хоч, як зазначає музикант, він не збирається повністю залишати викладацьку діяльність.

- Студентам потрібно радити, як жити. Є дуже багато самородків, які не вміють цим користуватись, - пояснює Андрій Князь. - Ми підказуємо їм, як бути не лише успішним співаком, а й як правильно поводитись в суспільстві, я частково психолог для них. Хоч я і не суворий викладач, але словом інколи треба поставити на місце.

Їздить із промотуром по різних куточках України

- У нас зараз відбувається промотур нової пісні, кліпу та самого нового Андрія Князя. Після тривалої творчої паузи, приблизно п’яти років, я оновлююсь і далі хочу працювати у плані шоу-бізнесу та музики, - каже Андрій Князь. - Хочу більше виступати на концертах та дарувати свою музику.

Розпочався промотур співака із Львова і захопить майже всю Україну.

- В мене давно такого не було і я нарешті відчуваю, що я живу і що у своїй тарілці. Я знайомлюсь із новими людьми, які мене надихають, - продовжує музикант. - Так, я змінився, але епатажу та шароварщини не буде. Я дуже люблю простоту, - каже музикант. - Бо кожна людина відчуває щирість. Я не збираюсь дивувати, а просто буду інший. Це буде якісна сучасна музика.

Зараз у репертуарі співака є п’ять нових пісень і він працює ще над п’ятьма. Відповідно, після того - буде альбом.

- Ми розпочали із нового треку “Знаєш”. Цю пісню ми записали ще півтора роки тому, дали її на радіостанції і чекали відгуків, які були досить схвальними. І тоді ми вирішили зняти відео.

Кліп співак відзняв у «перлині» України - Одесі з її мальовничими пляжами, неповторним колоритом, фантастичним заходом сонця на даху Академічного театру музичної комедії.

У вільний час - подорожує та любить готувати із коханою

Андрій розповідає, що вільного часу у нього зараз не дуже багато, але на активний відпочинок він старається його знаходити.

- Я дуже люблю подорожувати, із друзями без тур фірм ми купуємо дешеві перельоти, знімаємо апартаменти десь і можемо тижнями подорожувати країною, - каже співак. - Минулого року ми так об’їхали майже всю Францію.

А також Андрій Князь обожнює готувати, каже, що часто це робить вдвох із коханою жінкою.

- Ми із коханою однодумці, вона завжди мене підтримує, - каже музикант. - Каже, щоб я повертався на сцену, якщо справді цього хочу. Дякую, що в мене є така підтримка.

А ще жоден день Андрія не проходить без соцмереж та басейну.

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 «На одну сироту у світі менше»: Олексій Філюк взяв опіку над 14-річним хлопцем 15:39 Редакція «20 хвилин» долучилася до мережі «Вікно Відновлення». Відбудовуємо країну разом! photo_camera 15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція play_circle_filled 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up