Як дідусь-байкер без ноги ганяє на двоколісному: неймовірна історія чоловіка з Шумщини

Як дідусь-байкер без ноги ганяє на двоколісному: неймовірна історія чоловіка з Шумщини
  • У нього четверо онуків та неймовірна любов до дороги. Олег Андрійчук із села Васьківці, що на Шумщині, не зважаючи на те, що втратив ногу в аварії на мотоциклі, у свої 60 і далі залишається прихильником байкерства.
  • Неймовірну історію захоплення, що стало стилем життя, читайте у матеріалі.

Шкіряна жилетка із нашивками-відзначками різних українських мотоклубів та палиця, на яку опирається, щоб сісти на улюблений транспорт, стали незамінними аксесуарами для цього чоловіка.

Вже близько 40-а років Олег Андрійчук не уявляє свого життя без мотоциклів. Він і на байкерських "зльотах" частий гість і у справах мотоцикл — незамінний помічник: з його допомогою чоловік навіть виорує картоплю. А ще його двоколісний просто обожнюють четверо онуків пана Олега.

Немає опису.

Відео дня

Перший мотоцикл купив після армії

— Я без мотоцикла вже б не був я. Вже 40 років за кермом. Кажуть: байкер, але я називаю себе просто мотоцикліст, — розповідає чоловік.

Першого "залізного коня" Олег Андрійчук придбав у 21 рік. Це був потужний та недешевий на той час  «Иж-Планета Спорт» або "ПС".

— Я повернувся з армії, служив на Крайній Півночі, коли повернувся, то кажу до батька: "Хочу купити мотоцикл". Він тоді був майстром з виготовлення ринв і непогано заробляв. Каже мені: "Якщо будеш допомагати мені — купимо автомобіль", — згадує чоловік. — А нащо мені та машина, я хотів мотоцикл, то пішов на роботу і сам на нього заробив.

Немає опису.

Пан Олег працював на меблевій фабриці в Острозі. Тож мотоцикл, який купив за півроку роботи став і транспортним засобом, щоб їздити на роботу.

В аварії на мотоциклі втратив ногу

Трагічна подія трапилась вже через рік після того, як пан Олег купив першого мотоцикла.

Немає опису. На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

— Я працював в Острозі, мав йти у відпустку, але ми вирішили поїхати в село Оженин зі знайомим. На мотоциклі були вдвох. Перед нами їхав автобус, водій не увімкнув поворот, гальма не засвітились, він просто зупинився посеред дороги, — згадує пан Олег. — Там був ремонт дороги, купа щебеню, з іншого боку була легківка — ми опинились посередині, знайомий злякався — засунув ногу під колесо, мене відкинуло до автобуса, він відбив ногу, ми впали на щебінь. Я зразу глянув на пасажира, він стоїть на ногах і мені полегшало. А в мене... нога повністю відбита.

Чоловіка одразу доставили в лікарню в Острозі. Ногу намагались врятувати, її пришили, але через три дні почалась гангрена. Довелось відрізати знову.

Пан Олег навчився справлятись без ноги: вже за тиждень він зробив мотоцикл і знову сів за кермо. З часом навчився ходити з протезом. Зараз він і по господарству порається, і на байкерські з`їзди залюбки вирушає. Щоправда тепер палиця — його незамінна помічниця. Без неї нікуди.

Немає опису.

Має 10 мотоциклів в гаражі

— Вісім "тяжких" мотоциклів продав в Польщі, була "Ява", два "Спарки", "Honda". Зараз маю десять мотоциклів в гаражі. Серед них "Ява", я її називаю "Старушка", "Х-56", два "Урали", два МП та трицикла, — розповідає Олег Андрійчук.

Немає опису.

Усі мотоцикли чоловік сам ремонтує. Хоча зізнається, що часу на усе бракує: бо і господарство є, і з сім`єю час проводити треба. А сім`я в чоловіка чималенька: є в нього вже четверо онуків, яких залюбки дідусь катає на своїй техніці.

А ще любов до мотоциклів перейняв син пана Олега. Він підкорює дороги на мотоциклі "Honda".

На зображенні може бути: 4 людини, мотоцикл та на відкритому повітрі

Сам чоловік каже, що любов до мотоциклів дає йому безмежне відчуття волі, яке не підвладне часу та стану здоров`я. І заради якого просто хочеться жити...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up