Створює намиста і заряджає їх позитивом

Створює  намиста і заряджає їх позитивом

Прикраси, які виготовляє львів’янка Світлана Майстриня, залюбки носять не лише тернополянки, а й жительки інших міст. Ці аксесуари ексклюзивні, тому додають своїм власницям особливого шарму.

Прикраси з натурального каміння, скла та кераміки, які творить Світлана Майстриня, роблять кожну жінку особливою. Ще б пак! Адже пані Світлана вкладає в свої рукотвори частинку власної душі. Каже, що виготовляє кожен виріб, як для себе, з великою любов’ю.

За порівняно короткий проміжок часу жінка створила власний бренд. Її намиста стають окрасою модних колекцій одягу в рідному місті і не тільки. Нещодавно вироби Світлани Майстрині мали можливість побачити тернополяни під час показу колекцій еко-одягу тернопільських дизайнерів «Ти – квітка», що відбулась у травні на Театральному майдані в рамках проекту «Віра, надія, любов», ініціатором якого є тернопільська майстриня Оксана Чмиленко.

Відео дня

Каміння манило завжди

Ще з дитинства очі Світлани Майстрині світилися щастям і радістю при погляді на коралі, каміння та інші прикраси для панянок.

  • Пам'ятаю, що усі гроші, які мені дарували чи коляду, я витрачала у рукодільних крамницях на купівлю таких деталей або на готові роботи, – каже вона. – Моя мама змалечку навчала мене і гачкувати, і вишивати, і плести з бісеру. То ж руки до такого звикли. Але подорослішавши, я побачила, що продають всюди вироби якісь однакові і нецікаві.

Проте у молодої красуні часу на пошук чогось нового тоді не було. Бо спершу здобувала вищу освіти, потім будувала успішну банківську кар'єру, створювала сім’ю. І лише, коли завагітніла і вже відпочивала вдома, зрозуміла, що просто відпочивати, склавши руки, – це не для неї.

  • Починала з плетіння бісером, але каміння завжди мене манило і приваблювало, – розповідає пані Світлана. – Тож вирішила спробувати працювати з ним. Спершу робила коралі для себе та рідних. Всім подобались і якось я наважилась фото своїх робіт виставити на сторінці в «Фейсбуці». Людям мої витвори припали до душі.

Хобі переросло в бренд

Завдяки лайкам, позитивним  коментарям і першим покупцям жінка повірила в те, що її хобі може перерости в бренд, який будуть хотіти інші.

  • Метою створення прикрас було в першу чергу робити їх якісно і не повторюватись, – пояснює співрозмовниця. – Я зробила ставку на ексклюзивність. До речі, я досі вважаю, що це хобі і творю з тих матеріалів і кольорів, яких хочу і коли хочу. Це зазвичай відбувається, коли настрій супер, коли хочеться співати, коли відчуваю, що за плечима наче виростають крила. Це все стає душею моїх намист.

Коли межі творчості Світлани Майстрині зросли до відвідування ярмарків, фестивалів та інших заходів, результат став ще помітнішим. Спілкування з людьми, їх реакція на коралі – усмішки і блиск очей у жінок, які їх одягають, їхня вдячність і рекомендації пані Світлани, як дизайнера, своїм близьким – усе це щоразу ще більше надихає львів’янку і допомагає їй з легкістю творити щось нове, щоби знову приємно дивувати поціновувачів.

Як робиться, так і носиться

Світлані Майстрині складно пояснити сам процес творіння.

  • Інколи він тривалий, інколи роблю зразок, залишу його, а потім переробляю, бо з'явилися нові ідеї, – каже вона. –  А часом сяду і на одному подиху все готове і все ідеальне! Це приносить мені величезне задоволення і, сподіваюсь, що ці ж відчуття мають ті, хто носять мої роботи.

Матеріалом для прикрас є натуральне каміння, скло – готове або ручної роботи, кераміка тощо. Чимось одним жінка себе не обмежує. Каже, що коли бачить щось гарне, то майже завжди виникає ідея з чим це поєднати і з'являється картинка готової прикраси.

Пані Світлана ніколи не ставить собі за мету робити якусь кількість намист за певний час.

  • Я – не конвеєр, не найманий працівник, а творча особистість, – наголошує вона. – Хочу і маю натхнення – щось роблю, а не хочу – то навіть не намагаюсь. Бо з яким настоєм щось робиться, так потім і носиться. Обережно ставлюсь до замовлень. Бо якщо мені дають готову картинку і треба таке саме, то це вже або плагіат, або робота. Я цього просто не люблю. Бренд Світлана Майстриня – це авторські ексклюзивні прикраси: намиста, сережки, діадеми, це політ світлої енергетики і потужний заряд позитиву, які я відчуваю при їх створенні і бажаю передати усім тим жінкам, які їх носитимуть. Бо створюю, як для себе, створюю з любов'ю!

Намиста підкеслюють жіночність

Минулого року спеціально для показу колекції українських дизайнерів одягу, білизни та аксесуарів, що відбувся у Львові, пані Світлана створила нову колекцію прикрас. Особливим для неї самої стало масивне і дуже природне намисто з крупних агатів, у якому кожен камінець має свою ваду – вкраплення, надщерблення, різну форму. На думку авторки, саме в цьому родзинка даної прикраси – вона природня, справжня, і дуже схожа на людей.

Цього року Світлана Майстриня долучилася до проекту «Фотосесія у вишиванках», надаючи свої прикраси. До речі, ініціатором даного заходу є тернополянка Лариса Овчарук.  Минулого року він відбувся в Тернополі і дуже сподобався багатьом українкам. Відтак цьогоріч поїхав до Львова і Києва.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up