Партнер рубрики Події

Тернопільських школярів навчили рятувати життя, найактивніші можуть виграти цінні призи. Які умови?

Тернопільських школярів навчили рятувати життя, найактивніші можуть виграти цінні призи. Які умови?
  • 11 вересня у Всесвітній день надання першої медичної допомоги в тернопільській школі №15 розпочали проєкт «Діти рятують життя». Такі заходи проведуть в кожному регіоні України.
  • Кваліфіковані парамедики «Всеукраїнської ради реанімації» планують навчити понад сотню тернопільських учнів наданню першої допомоги.
  • Слухачі також отримають відповідний сертифікат про те, що вони можуть надавати допомогу за міжнародними європейськими стандартами.
  • А найактивніші учасники проєкту ще й отримають цінні призи.

11 вересня в тернопільських школах №15, №23, а також у пластовому центрі в Скоморохах дітей шостого-сьомого класів кваліфіковані парамедики навчали надавати домедичну допомогу постраждалим.

Діти – одні з перших, хто може зреагувати

Проєкт «Діти рятують життя» має на меті підвищити національну культуру надання екстреної медичної допомоги в Україні.

Відео дня

– Орієнтовно 60-70 тисяч людей в Україні помирають через зупинку кровообігу. Це може статися зненацька і кожен повинен бути готовим до надання допомоги людям. Діти – одні з перших, хто може зреагувати в таких ситуаціях, – розповідає один з організаторів Роман Гук.

В рамках чотиригодинного навчання дітям показали, як правильно надавати допомогу, обстежувати особу, яка не дихає, як правильно проводити компресію зовнішньої грудної клітки. Використовувати автоматичний зовнішній дефібрилятор, тощо.

Такий проєкт в суботу, 11 вересня, реалізують у всіх регіонах. За один день інструктори ВРР провели 100 курсів та навчили понад тисячу учнів віком від 12 до 17 років рятувати життя, сотня дітей з Тернополя тепер також мають відповідні знання.

Спочатку інструктори показували правильні дії при порятунку життя, а потім діти на манекені застосовували навички.

– Насправді, це дуже цікаво. Не хотілося б потрапляти в подібну ситуацію в реальному житті, але я вже знатиму як діяти, – каже одна з учасниць на ім’я Христина.

Після проведення курсу дітям вручили відповідний сертифікат, що засвідчує їхні навички надання допомоги за міжнародними європейськими стандартами. Цей сертифікат визнають у всьому світі.

Переможцям – цінні призи

Також в рамках проєкту учасники можуть виграти цінні призи, для цього необхідно зняти показовий відеоролик на імпровізованому манекені (іграшка, матрац, подушка) допомоги постраждалому від зупинки кровообігу, а також провести опитування серед перехожих на вулиці про їх знання надання допомоги. Відео необхідно розмістити в соціальній мережі «Інстаграм», «Фейсбук» чи «ТікТок» та відмітити його хештегом #ВМІЮ_РЯТУВАТИ_ЖИТТЯ.

Конкурс проходитиме до 18 вересня, а 22 вересня о 18.00 на сторінках ВРР у соцмережах визначать дев’ять переможців, чиї відео набрали найбільшу кількість вподобань.

Всього розігрують дев’ять призів за три призових місця в кожній з трьох соціальних мереж. Детальніше про умови конкурсу ви можете дізнатися за посиланням.

– Таким чином ми заохочуємо дітей ділитися своїми знаннями з друзями, батьками та перехожими, – каже Роман Гук.

Учасники мають змогу виграти:

1 Місце – сучасний електросамокат

2 Місце – навушники Apple Airpods 2

3 Місце – Подарунковий сертифікат на 2 500 тис. грн. в модний магазин одягу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Роман Конста

    Так учили или научили?))))

    Ihor Bidovanets reply Роман Конста

    Роман Конста , хотів тебе тегнути. 😀

keyboard_arrow_up