Тернополяни розповіли, чи є у нас демократія

Тернополяни розповіли, чи є у нас демократія

Міжнародний день демократії відзначають сьогодні, 15 вересня. Ми запитали тернополян, що для них означає демократія і чи є вона в Україні.

Зіновій Балан, 79 років, пенсіонер:

- Може де і є демократія, але не в Україні. В повному смислі того слова демократії у нас нема. Є свобода слова, але ті слова, що говорять вони, не дуже то дієві. Це повинна бути повага, повага і ще раз повага у всіх питаннях, повинна бути повага до людини. Повинна бути повага людей до людей.

 

Відео дня

Ольга Вайс, 23 роки, інспектор з кадрів:

-Демократія – це коли кожен має рівні права, воли кожен має право висловити свою думку, висловити своє слово і при цьому не бути в стороні. Щодо України, ну я не можу сказати, що у нас повна демократія, але хотілося б, звичайно, кращого.

 

 

Тетяна Кольяк, 49 років:

- Демократія - це вільне висловлення своєї точки зору. І за це не садять у в’язницю. В Україні демократії немає, це точно. Ну а в світі, напевне, що є. Якщо там діють закони, значить є і демократія.

 

 

 

Андрій Філіпчук, 45 років, столяр:

- Мені здається, в нас занадто демократична країна. Дуже в нас бардак сильний. Хто що хоче, те робить, бачите навіть Саакашвілі кордон пройшов і йому нічого. А хто він такий? Це є демократія. Якщо би не було демократії, з ним би по-іншому поступили. Це є живий приклад.

 

Юлія Мудра, 32 роки, вчитель:

- Демократія - це коли люди можуть впливати на керування своєю країною, управляти нею. Чи вона є в Україні? Мені здається дуже примарно, на словах є. І нібито люди дійсно вибирають людей, які від їхнього імені будуть керувати державою. Але коли ці люди приходять до влади, вони  все рівно працюють на себе,  а не на народ.

Юлія Хаєцька, 35 років, банкір:

 - Для мене демократія - це право мати думку свою власну, право голосу, право вибору без утиску. Чи є вона в Україні ? Ну, складно сказати, я думаю, що більше мабуть в європейських країнах вона присутня,  у нас, мабуть, десь на 70%.

 

Олександр Шура, 24 роки, дизайнер:

- Я вважаю, що демократія в Україні  є лише частково, тільки для деяких людей. А вцілому, поняття демократії у нашому суспільстві зовсім не розкриті. Демократія багатогранна: це не тільки свобода слова чи якихось певних дій. Це відповідне ставлення і влади до народу, ну і певні соціальні права.

 

Тетяна Безух, 47 років, вчитель:

- Немає, немає у нас демократії, тому що не можна говорити все, що ви думаєте. Я відчуваю, що за людьми в Україні стежать. Навіть по телевізору подивіться всякі журналістські розслідування. Для мене демократія – це можливість вільно говорити і вільно думати, і щоб нам за це нічого не було.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    ну от і думки людей, по всім телеканалам і медіа, кажуть , що ми самі демократичні. в багатьох випадках перетворюють демократію на дермократію. ми не за це боролись!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up