Тернополянин поділився рецептом вдалої подорожі закордоном, коли бюджет невеликий

Тернополянин поділився рецептом вдалої подорожі закордоном, коли бюджет невеликий

Дешеві квитки на літак, замість ночівлі в готелі чи хостелі та їжі в ресторані – каучсерфінг. І там, де можливо – автостоп - ось основні складові вдалої подорожі з невеликими грошима від досвідченого мандрівника - тернополянина Олександра Оршака. Хлопець відвідав уже 21 країну, тож охоче ділиться своїм досвідом закордонних мандрів

Напередодні Різдва Олександр мандрував по Іспанії. Мандрівка на 14 днів обійшлася йому в 195 євро.

Олександр платив за перельоти в Іспанії від 6,99 до 25 євро. Каже, щоб купувати дешево авіаквитки, потрібно аналізувати багато пропозицій від авіакомпаній.

Відео дня

Також допомагає здешевити подорож каучсерфінг – сервіс, який дозволяє мати безкоштовне житло. З собою добре мати сувенір зі своєї країни або приготувати страву національної кухні.

- Коли перший раз я використав каучсерфінг, думав лише про те, щоб не платити за житло, - ділиться досвідом Олександр. – Але відразу ж після першої подорожі зрозумів, що CS дає набагато більше. Коли ви купуєте тур, максимум, що ви дізнаєтеся, це місцева кухня в ресторані та стандартна історія від гіда. Коли ви їдете до іншої людини – ви отримуєте культурний обмін, спілкуючись з нею та її друзями, розумієте інший менталітет, дізнаєтеся більше про іншу країну, розумієте, чому інші люди живуть інакше, ніж ми.

Останнім часом взяв за правило готувати борщ для людини, яка його приймає, і таким чином, ділиться часточкою нашої культури.

  • Багато людей боїться користуватися цим сервісом, бо різне може трапитись. Насправді я ніколи не натрапляв на якийсь негатив, - розповідає мандрівник. - Аби убезпечити себе, варто наперед познайомитись із відгуками в профілі господаря. Коли в хоста від 20 до 200 відгуків, людину можна вважати перевіреною, і несподіванок не очікувати.

Подорожуючи Європою в холодну пору року, треба бути готовим до того, що в більшості випадків квартири не опалюються, то ж наявність власного спальника дуже вітається.

  • Впадає у вічі дбайливе ставлення іспанців до ресурсів. Холодна вода, яка стікає з душу, поки він нагрівається, збирається в відро і використовується для змиву в унітазі, а не стікає чистою у каналізацію. Іспанці пояснюють, що так вони дбають про екологію.

Олександр відвідав більше 20 хостів у багатьох країнах. Найгостиннішими, на даний час, виявились саме іспанські господарі. Таких щедрих частувань він ще ніколи раніше не мав.

- В різних країнах поняття гостинності різне, - каже Олександр.

Наприклад, в Австрії чи Німеччині все обмежується тільки прийомом переночувати,

годувати вас найчастіше не будуть, хоча каву, чай, воду запропонують і не відмовлять у якомусь проханні. Тому ми самі пропонуємо приготувати борщ. В Іспанії я також пропонував людині, яка мене приймала, що куплю продукти і ми приготуємо щось іспанське. Це краще, ніж переплачувати за їжу в ресторані.

- Основна ідея, яку я хотів донести на зустрічі з тернополянами, що подорож може бути доступною для людей з обмеженим бюджетом, - каже Олександр. – Можливо, від нас очікували інструментів, але зустріч була мотиваційною, щоб на власному досвіді переконати людей, що це можливо. А інструменти, план дій - це дуже обширні практичні питання, які ми будемо подавати далі через наш проект «Лабораторія Подорожей». Основною метою проекту «Лабораторія Подорожей» буде залучити якмога більше людей до подорожей. Ми будемо аналізувати дешеві квитки, радити, як зручніше і надійніше подорожувати в різних країнах, виходячи з власного досвіду, а також ділитись цікавими історіями та фото-відео з поїздок. Проект поєднає в собі інста-блог, публікації на сторінці у ФБ та на сайті, а також, зустрічі близьких за духом людей, яким дме вітер подорожей.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up