Тернополянин придумав масажер зі шнура

Тернополянин придумав масажер зі шнура
Для виготовлення плетджут-масажера Андрій Кипибіда використовує джутовий шнур та дерев'яні ручки для швабр, які можна придбати на ринку

Доріжку здоров'я, виплетену із джутового шнура, придумав тернополянин. Свій винахід чоловік назвав "плетджут-масажер" і планує його запатентувати

Перший масажер у вигляді доріжки візерунків з плетеного шнура-джута Андрій Кипибіда зробив ще 30 років тому. Тоді його робота була пов'язана і водінням, тому вирішив придумати щось зручне для сидіння у авто. От і сплів доріжку із джутового шнура.

- Потім 22 років тому мене покусав пітбультерєр. Була важка травма і я вилікувався, - розповідає чоловік. - Але мені сказали, що хворіти мені не можна. І я почав цікавитися, як бути здоровим. Треба підштовхувати свій організм, щоб він все робив сам. Як то кажуть, до храму здоров'я є тисяча шляхів і треба вибрати дорогу, якою йти.

Добре масажує стопи

Плетджут-масажер використовує пан Андрій, його дружина, друзі та знайомі. Цупкі візерунки такої доріжки добре масажують спину, ноги. Плетіння з обох боків різне, його можна стискати і розтягувати, що дає різний ефект натиску на тіло.

Відео дня

- Джутовий шнур екологічно чистий, є антисептиком, він не гниє, добре вбирає вологу і дуже швидко сохне, - каже Андрій Кипибіда. - Таку доріжку-масажер зі шнура можна пристелити на землю, поки робите щось на кухні і таким чином масажувати ноги. Чому наші предки були здорові, хоч жили бідніше? Вони ходили босоніж і таким чином стимулювали біологічно активні точки стопи. З погляду східної медицини, стопа є своєрідним пультом управління всього людського організму. Саме на ній розташовано понад 60 біологічно активних зон, що мають безпосередній зв’язок із внутрішніми органами. У цьому можна переконатися, якщо простежити за відчуттями після ходьби босоніж по дрібній гальці, піску або свіжоскошеній траві. Подібний процес дозволяє зробити механічний вплив на певні зони, що викликає не тільки приємні відчуття, а й стимуляцію внутрішніх органів, посилення кровообігу і поліпшення загального тонусу організму.

Плести ніде не вчився

Пан Кипибіда розповідає, що у нього є співавтор винаходу - лікар-мікрохірург. І він каже, що цей масажер зі шнура набагато ефективніший ніж масажери, які є на ринку.

- 5 хвилин ходіння по такій доріжці дає дуже великий ефект, - каже тернополяни. - Таку доріжку, яку назвав "риба сом" з виплетеною риб'ячою головою та хвостом я зробив для трирічної внучки. А також в один з тернопільських дитсадків, де раніше працювала дружина. Дитина бігає по доріжці туди-сюди і таким чином промасажовує стопи.

До речі, кожен візерунок зі шнура на масажері неповторний.

- Плести я ніде не вчився, все виходить само по собі. Візерунок схожий до техніки макраме, - каже Андрій Кипибіда. - Але основні вузли – це швидше власна творчість.

Окрім плетджут-масажера чоловік зробив щей качалки, обплетені джутовим шнуром. Це чудовий спосіб масажувати ноги, коли приміром, сидите на роботі за комп'ютером. Просто визулися і качаєте ногами під столом. Також такими качалками можна масажувати все тіло.

- Я радився з масажистами, зробив декілька варіантів і вони вибрали найкращий, - каже чоловік. - Сидите, дивитесь телевізор і водите такою качалкою по тілу. Особливо це корисно тим, в кого сидяча робота. Також масаж такими качалками можна робити комусь.

Качалки і плетджут-масажер чоловік хоче запатентувати, щоб винаходи були його інтелектуальною власністю і їх можна було запускати у виробництво.

- Качалки вже пройшли експертизу і тепер чекаємо на патент, - каже чоловік. - В процесі виготовлення патенту і доріжка.

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валера Матів

    наші предки були здоровіші бо немали довботелебачення і іншого г. яке загаджує мозок!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up