Тернополянка вигулює на повідку… лісового тхорика. Розповідаємо, як живе Фред

Тернополянка вигулює на повідку… лісового тхорика. Розповідаємо, як живе Фред
Фото: пані Анна з домашнім улюбленцем – тхориком Фредом
  • Собаками і кішками у квартирах вже давно нікого не здивуєш.
  • Розплідники зараз пропонують тварин на всяк смак, в тому числі екзотичних чи диких.
  • Тернополянка Анна тримає у квартирі тхора і ахатинок – гігантських равликів. Як доглядає, купає, вигулює і найголовніше, чи даються любитися такі неординарні звірята і як проявляють свою любов, дізнавалася журналістка «20 хвилин».
  • Завдяки Вашим підпискам ми можемо готувати більше цікавих матеріалів. Дякуємо за підтримку незалежної журналістики!

Наша співрозмовниця – пані Анна Бус все дитинство мала тварин. Кури, їжаки, зайчик і недавно виходила маленького стрижа.

Коли постав вибір, яку домашню тварину завести, думки пані Анни з чоловіком розійшлися. Але зрештою вони зупинилися на…тхорі білому лісовому чорноокому.

Як завела?

Чоловік пані Анни любить котів, вона ж – собак. У жінки спочатку виникла ідея завести єнота, але після розмови з людиною, яка тримає цю тварину, таке бажання відпало. Так у жінки з’явився «піддослідний» тхорик Фред.

Відео дня

Разом з кліткою, їжею, гамачком та хатинкою Фред обійшовся пані Анні у 2000 гривень. Нагадуємо, що купляла вона його чотири роки тому. 

Брала Анна Фреда у розпліднику в Києві. У Тернополі жінка не чула, щоб хтось займався розплідництвом тхорів. 

Жінка каже, що серйозно готувалась, перш ніж завести тхорика.

Тхір Фред – виключно м’ясоїдний хижак. Харчується він курячими сердечками, шлуночками, печінкою і курячим фаршем або м’ясом.

Любить все вирішувати сам

Пані Анна каже, що клітка Фреду взагалі не потрібна.

У нас дуже цікава тварина, знає, де все лежить і вибирає сам собі хатинку. Так само Фред сам вирішує: буде гуляти сьогодні чи ні. Для цього може підходити до вхідних дверей. 

Деколи він навіть собі людей улюблених обирає. Так одного разу якогось молодого чоловіка облюбував і все за ним ходити хотів. А через деякий час знову випадково побачились – то Фред зрадів і побіг до нього,  – згадує пані Анна.

Про гнучкість тхорика – мало й говорити. 

Фред, як і всі тварини, може давати свій запах. Пані Анна каже, що вони купають Фреда, незважаючи на те, хоче він цього чи ні. До слова, купатися Фред не любить. 

Вірний і егоїст водночас

За словами пані Анни за характером Фред трохи схожий на кота, трохи – на собаку. 

Фред дуже любить ніжності. Любить лежати на ліжку між господарями, проситься на руки і обожнює масаж лапок. Навіть цілується. Без господарів – плаче. 

Жінка розповідає – у Фреда є чіп і паспорт європейського зразка, але він ще нікуди не подорожував у зв’язку з карантином. 

Равлики п’ють солодкий чай

Крім тхорика пані Анна тримає вдома ще й ахатинок – гігантських африканських равликів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up