У 21 — вже шеф-кухар: історія успіху кулінара із Борщева, який отримав бронзу на Чемпіонаті України

У 21 — вже шеф-кухар: історія успіху кулінара із Борщева, який отримав бронзу на Чемпіонаті України
  • Про секрети "високої кухні", шлях до посади шеф-кухаря та бронзу на Чемпіонаті України з кулінарного мистецтва розповідає 21-річний Іван Кисляк з Борщева. 
  • Він поділився авторським рецептом ягідного соусу до м'яса спеціально для читачів "20 хвилин".

Навіть у маленьких містечках кулінарне мистецтво виходить на новий рівень. У цьому переконує молодий  шеф-кухар ресторану лаундж LOFT у м. Борщів Іван Кисляк. 

Бронзову нагороду за авторську страву із м'яса хлопець отримав на Чемпіонаті України з кулінарного мистецтва від Асоціації шеф-кухарів України, який відбувся 25-26 травня у Києві. Він став третім серед 70-ти титулованих кулінарів зі всієї України. 

На зображенні може бути: 1 особа та у приміщенні

Відео дня

На кухні з 16-ти років 

Іван народився на Шумщині, після закінчення коледжу в Тернополі залишився працювати у цьому місті на кухні одного з відомих в місті закладів. А згодом у Борщеві "з нуля" відкривав ресторан, у якому став "шефом".

— Я на кухні з 16-ти років. Під час навчання вирішив заробити, тому влаштувався офіціантом. А після того потягнуло на кухню. Спочатку допомагав шеф-кухарю. За рік вже сам працював у цеху. Зараз готую страви усіх кухонь світу. Переважно — французька, італійська, сучасна українська Багато працюю із м'ясом. Люблю цю справу, — розповідає хлопець.

Іван каже, що у кулінарії головне — імпровізація.

— Ти маєш знати основні принципи приготування, продукти важливо поєднувати правильно. Але основне — це імпровізація. Мені завжди було мало готувати просто за рецептами. Хотілось пробувати, змінювати, додавати щось своє. Дуже багато експериментую, — каже він. 

Основна страва у вигляді десерта 

На конкурсі кухар з Борщева готував основні страви з м'яса. 

— У мене була страва з м'яса у вигляді десерта. Це був чізкейк, де основа — свинячий стейк, а верхній шар з українського гарного продукту — чечевиці. Також був ягідний соус. Була ще одна страва: перепілка замаринована у маринаді за власним рецептом. Подавав її з нутовим пюре, з якого зробив хумус. Перепілка була у гнізді. Його я сформував з фунчози (скляна локшина), яку обсмажив у фритюрі, — розповідає кухар. 

На зображенні може бути: їжа та у приміщенні

На зображенні може бути: їжа та у приміщенні

Іван Кисляк каже, що для того, аби вдосконалювати своє кулінарне мистецтво, треба багато навчатись і не стояти на місці. Хлопець відвідав чимало майстер-класів від Асоціації шеф-кухарів України, які проводять найкращі шефи країни. Крім того, він вже має чимало досягнень та відзнак. На міжнародному чемпіонаті Horeca Show Lviv 2017 здобув "срібло" . А у 2018-му отримав "бронзову" нагороду на Чемпіонаті України з кулінарного мистецтва. 

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та у приміщенні

На зображенні може бути: Ваня Кисляк

Рецепт соусу до м'яса від шефа

Із читачами "20 хвилин" Іван Кисляк поділився авторським рецептом ягідного соусу, який добре підійде до м'яса. 

Немає опису світлини.

Вам знадобиться: 

смородина чорна 90 г

смородина червона 90 г

малина 70-80 г

гілочка тім'яну 1 шт.

вода 50 г

Вершки 30% 50г.

Як готувати: 

Усі фрукти промити, почистити від гілочок та виварювати. У кінці додати вершки та варити ще 30 секунд. Потім усе перетерти через сито, і соус ягідний до м’яса готовий. Смачного.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тетяна Кучинська

    Молодчина мій земляк
  • Mykola Kanyuk

    та це не можливо, молодий юнак обскакав старших кухарів, подивіться на фото.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up