У квартирі тернополянина народились білченята, на балконі в нього понад сотня птахів. Для чого?

У квартирі тернополянина народились білченята, на балконі в нього понад сотня птахів. Для чого?
  • Тернополянин Юрій Дмитровський живе у квартирі з двома білкам. Їх чоловік врятував у міських парках. А зараз похвалився: є поповнення. 
  • Крім того, чоловік захоплюється розведенням птахів. І навіть виводить їх  нові види. Протягом семи років в нього було близько тисячі пернатих. Каже: для душі. 

-— В дитинстві на дереві побачив папугу. І я тоді дуже хотів тої пташки, — розповідає чоловік. —З часом, так сталося, я потрапив у дитбудинок. Це був 94-й рік. Там мені дали кілька папуг. Вони були каліками, але я їх виходив. Потім роки йшли, навчання. І я вже більше почав займатися папугами, кроликами, шиншилами. І морські свинки були. З 2006 по 2008 я перестав цим займатися і почав розводити рибок. На замовлення розводив. Спарював їх.

Чоловік розводив черепах, восьминогів, піраньї. Займався цим пан Юрій близько двох років, але перестав, бо це досить складно.

На зображенні може бути: 1 особа

Відео дня

Створив розплідник

— Потім я зробив розплідник і в мене було до тисячі штук різних птахів: папуг, снігурі, канарейки, чижі, щиглі, — продовжує чоловік. — Той розплідник я мав років сім, це було окреме приміщення неподалік дому. Але це складно. Бо ще сім’я, робота, а розплідник забирає багато часу та сили. Я працюю на швейні фабриці, виготовляємо матраци. Йду на роботу, то вранці в годині шостій треба йти погодувати всіх птахів, приходжу з роботи — теж треба їх погодувати, почистити. Ще потім підняли плату за оренду приміщення. Це справді непросто. Тому усіх тварин я відав тим людям, які теж тим займаються, але мають більше часу та можливостей. 

Зараз чоловік розводить птахів на балконах у квартирі. Спів пташок із двох балконів розноситься по всіх кімнатах. У клітках живуть канарейки, чижі, щиглі, звичайні вівсянки, снігурі, амадини зеброві і рисові. Чоловік схрещує деякі з них. І каже, що є чимало покупців з інших міст.

— У мене тут канарейка з чижом, звичайна вівсянка з канарейка, — каже пан Юрій. —  Мені казали, що не можна схрещувати птахів, бо це гріх. Але ці всі птахи, які в мене, вони родини в’юркових. Звісно, якби схрещував канарейку з голубом, то це вже ненормально. А в мене такі породи, які можна між собою схрещувати, але потрібно дотримуватися відповідних умов та харчування.

Де взялись білки?

Чоловік каже, що білченя побачив коли гуляв з собакою біля Пологового на вулиці Купчинського. Ще близько п`яти років тому. Білченя було на землі.

—  Я його забрав. Зразу почав шукати в мережі як за ними доглядати. Знайшов, що їм підходить лише козяче молоко, —  розповідає чоловік. —  Так воно і росло в мене. Виходили, одним словом. Ми з ним ходили гуляти парком. Без будь-якого повідка і мале не тікало. Я міг би відпустити його, але зрозуміли, що він не виживе в дикій природі. 

За кілька років чоловік врятував ще двох білок. Їх теж годували з рук. Одну з них чоловік подарував знайомим, а інша залишилась. Так вони і познайомились. Двоє маленьких білченят з`явились аж через кілька років. У травні їм буде три місяці. 

Для білок чоловік облаштував великі вольєри, але часто випускає їх ганяти по всій квартирі. 

На зображенні може бути: тварина

На зображенні може бути: тварина та у приміщенніВивів кілька нових видів

Щоб отримати гібридів, за птицею потрібно рік доглядати, годувати тими вітамінами, які вони споживає в природі. Потім чоловік в одну клітку запускає двох різних птахів, але між ними є перегородка, щоб вони придивилися одне до одного. Якщо все добре, то забирає перегородку і вони вже разом в одній клітці.

— Я шукаю трави, які вони їдять в природі, — продовжує Юрій Дмитровський. — Восени я роблю заготовки насіння різних рослин на зиму. Якщо давати їм хоча би те насіння, яке вони їдять в природі, то будуть гібриди. В мене є знайомі за кордоном, які розводять птахів, то з ними раджусь щодо їжі.

Пан Юрій каже, що за кілька останніх років вивів кілька нових видів канарейок, схрещуючи їх з лісовими птахами.

На зображенні може бути: у приміщенні

Догляд за птахами, які зараз живуть у квартирі сім'ї Дмитровських, багато коштів не потребує. Найголовніше - харчування. Як каже пан Юрій, розведення птахів для нього не заробіток, а хобі, яким зацікавилася і його діти. Вони зробили годівниці для пташок і прикріпили їх до сушки на балконі. А донька Юрія Дмитровського, яка каже сам чоловік, взагалі жодного кота не омине.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Евгений Смаглій

  • Yura Dmitrovsky

    Нові види птиці за допомогою гибридизації.
  • Yura Dmitrovsky

    Мій прадід був канараводом і мій дід також.А мені якто кажуть напевно передалася по спадковості.Це є моє хобі особливо мені подобається виводити нові види птиць.І це в мене получається.Дякую вам 20 хвилин за такий репортаж.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up