Вуличний музикант розповів, як одного разу заробив 200 доларів

Вуличний музикант розповів, як одного разу заробив 200 доларів

Вуличного музиканта, який грає відомі мелодії на сопілці, можна часто побачити біля відділення «Укрпошти» на вул. Чорновола в Тернополі. Своєю музикою розважає перехожих 27-річний Владислав Козаченко. Він грає на вулицях Тернополя з 2009 року.

- Я не тернополянин, але стаю ним, - говорить хлопець.

Родом Владислав з Первомайська Миколаївської області. Початкові ази гри на сопілці йому показали ще в дитинстві, коли йому було 6 років. Але на цьому його навчання зупинилось. Згадав він про сопілку підлітком, почав шукати матеріали для навчання, ноти, багато в чому йому допомагав інтернет, таким чином він самостійно навчився грати на сопілці. Після школи освоїв одну із виробничих професій, потім пройшов курси з журналістики і працював пів року на місцевому телебаченні. Проте близько 10 років тому вирішив поїхати в Миколаїв підзаробити вуличним музикантом. Перші його вуличні виступи привертали до себе вагу багатьох перехожих, незважаючи на те, що хлопець хвилювався під час гри. Так розпочались його мандри Україною. Владислав побував Черкащині, в Хмельницьку, Полтаві, Луцьку,  Києві. Пригадує, що в дитинстві часто тікав  з дому через проблеми в сім’ї. Тому до дому не прив’язаний. Мати в нього померла, з братом не спілкується через різні світогляди, з батьком теж погані стосунки. Тернопіль особливо сподобався музиканту.

- Душа лежить сюди, - каже він

Відео дня

Владислав каже, щ охоче розвиватися, але щоб реалізувати себе як музикант  сьогодні потрібно багато коштів. А вуличні виступи дозволяють просто грати для людей, для душі. А коли є така можливість, не гріх і підзаробити.

- Наразі не можна сказати, що це заробіток, це «гонорар» вуличний, - каже музикант. -  Це нестабільно. Але буває пройде хороша людина кине 200 доларів. А так - по гривні, по дві, по п’ять…

Владислав говорить, що тих коштів, які заробляє грою на вулиці вистачає лише на те, щоб подорожувати містами, на інші потреби – мало, треба працювати. Сьогодні, за словами хлопця, він вже підшукав роботу, щоб себе забезпечити.

Музикант грає в день близько години, довше, вважає, - непотрібно, щоб перехожим не набридати

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up