На гігантському сміттєзвалищі дихати було неможливо. Тернополянка знялася у соціальному кліпі гурту ONUKA

На гігантському сміттєзвалищі дихати було неможливо. Тернополянка знялася у соціальному кліпі гурту  ONUKA
  • Тернополянка Марія Стопник зіграла одну з основних ролей у кліпі на соціальну тематику гурту ONUKA .
  • Частина коштів від перегляд та поширення кліпу піде на підтримку діяльності сміттєсортувальних станцій.

Кліп, концепцію якого придумав режисер Алан Бадоєв, знімали в центрі Києва і в селі Підгірці, яке знаходиться за 25 км від столиці. Там є сміттєзвалище, яке висотою вже виросло до розмірів 27-поверхового будинку.

Про те як вдалось потрапити до кліпу відомого гурту, як проходили зйомки та що учасники проекту мають на меті донести світу, тернопільська акторка Марія Стопник розповіла  “20 хвилин” у ексклюзивному інтерв’ю.

- Розкажіть, як Ви потрапили на зйомки?

Відео дня

- Я вже працювала з режисером Аланом. Побачила оголошення про кастинг на зйомки нового кліпу і подумала “А чому би й ні?”. На кастинг ми йшли разом з друзями. Нас ціла компанія була. Відбір був жорстким, бо насправді охочих на зйомки було дуже багато. Я і ще кілька друзів пройшли відбір і я з того дуже рада.

- Чому саме кліпи, кіно та сцена?

- Я з дитинства мріяла бути акторкою. Навіщо обирати професію, якщо можна бути актором і мати одразу всі. Вступила на режисерський відділ Київського університету культури і мистецтв. А в акторстві намагаюсь себе пробувати й досі, хочу розвиватись у цьому руслі.

- Як проходили зйомки кліпу гуртом ONUKA та що запам’яталось найбільше?

- Ми з  партнером знаходились на локації трохи довше від інших акторів, - від 4.00 до 20.00-21.00. Але зйомки були не в самому центрі сміттєзвалища, а трошки обабіч. Проте навіть там запах був страшнючий. Посеред самої купи сміття актори могли знаходитись максимум годину, тому що дихати там неможливо. Знімальна група це розуміла. Я думаю, що кліп цю атмосферу передає.

- Чи до зйомок Ви звертали увагу на цю проблему?

- Я раніше не особливо звертала увагу на проблеми екології, напевно, як і більшість людей. Але коли ти бачиш це все на власні очі, коли потрапляєш на сміттєзвалище, то просто не можеш повірити, що люди можуть викидати стільки сміття, яке нікуди не дівається десятиліттями.

- Якою була перша реакція, коли потрапили на сміттєзвалище?

- Перша реакція була ще за 20 хвилин до приїзду на локацію, коли почав відчуватись запах. То нереально передати словами. Кілька днів після зйомок здавалось, що він залишився на одязі, на тілі, всередині.

- У пості, на своїй сторінці у Фейсбук Ви писали, що важкі зйомки були того варті. То чого саме?

- Я дуже втішена, що ONUKA запустила такий початок для того, щоб люди були обачніші до навколишнього середовища. Найважливіше, що певна частина коштів від перегляду відео, репостів, поширень буде йти на розвиток програми сортування та переробки сміття.

- Чи часто буваєте у Тернополі? Як дивитесь на ситуацію зі сміттям у нашому місті?

- У Тернополі, звісно, сміття менше, ніж в Києві. Але увагу звертати на це потрібно всім без виключень. Деколи йдеш, дивишся на якісь двори на БАМі чи на Східному і просто дивуєшся як так можуть люди робити. Треба, щоб люди починали змінювати себе спочатку, щоб кожен зрозумів для себе де він живе, і що крім нього тут живуть ще люди. Я бачила, що в нас в Тернополі є контейнери для сортування сміття, якась техніка для перероблення, але цього насправді мало. Потрібно ще бажання людей щось змінити.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up