Як святкують іменини тернопільські Тетяни

Як святкують іменини тернопільські Тетяни
  • У Тетянин день, який традиційно відзначається 25 січня, церква вшановує пам'ять великомучениці Тетяни.
  • Ми запитали тернопільських Тетян, чому їх так назвали, та як вони святкують свої іменини.

 

Ім’я Тетяна в перекладі з давньогрецької мови означає «упорядниця», «засновниця», утворене від грецького «Тату», що означає «ставлю, засновувати, стверджую».

Святкує іменини у сімейному колі

Тетяна Тарасенко, журналістка:

Відео дня

 — Мене назвали Тетяною, бо ім'я дуже подобалось моїй мамі та й я народилась 4 лютого, тому сама собі його принесла. Я дуже люблю своє ім’я, вона мені завжди подобалось. Іменини я святкую у сімейному колі. 

Іменини любить більше, ніж день Народження

Тетяна Семенець, майстриня народної творчості:

     

— Історія, чому мене назвали Тетяною не надто оригінальна. Моя мама назвала мене Тетяною, бо ім'я було популярним та модним у той час. Але мені моє ім’я подобається, чомусь воно мені імпонує. Чесно признаюсь, іменини я люблю навіть більше, ніж день народження.

 

Своє ім’я колись не любила

Тетяна Колеснік, журналістка: 

  — Окрім іменин, у мене ще й сьогодні день народження. Тому довго вирішувати, яким ім’ям мене назвати батькам не прийшлося. Хоч і в дитинстві я не любила своє ім’я, довго не могла з ним зжитися. Але зараз воно мені вже подобається, приємно, що у цей день я отримую багато вітань. У свою чергу я також хочу привітати усіх Тетян із іменинами.

 

Назвали Тетяною на честь матері дідуся

Тетяна Свинарик-Іващенко, відеооператорка:

   — Мене назвали Тетяною на честь матері мого діда Миколи, яка померла, коли йому було 4 роки. Згадок про неї у малого хлопчика було небагато, але ніжність і теплоту до найріднішої людини, яка так рано пішла з життя, він проніс через всі свої роки. До того ж, це ім'я дуже подобається моїй мамі. Мені воно також подобається. Дуже вдячна за цю увагу з боку моїх рідних і близьких, друзів та колег.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • марина

    Дураки вистарчае херньою страдати  вам аби святкувати і рила залити
  • Оксана

    Хочу сказати своїй подрузі Тані що ти не права
  • Lolita Lolitochka

    А в моєї найкращої подруги Тетяни Янкової (керівника підготовчого відділення для іноземних громадян) теж іменини! Хочу побажати всіх благ! Многая і благая літа! Хай ангел-охоронець охороняє твій життєвий шлях!

keyboard_arrow_up