Як святкують іменини тернопільські Василі

Як святкують іменини тернопільські Василі
  • День святителя Василія Великого відзначається сьогодні, 14 січня.
  • Ми запитали у відомих тернопільських Василів, чому їх так назвали та як вони святкують свої іменини.

Ім'я Василь походить з давньогрецької та означає "царський". Свій День ангела власники цього імені відзначають кілька разів у рік. Однак найвідомішими є саме іменини 14 січня, адже в цей день вшановують святого Василія Великого.
 

“Назвали в честь прадіда”

Василь Деревляний, політик

   

Відео дня

 

— Мене назвали в честь мого прадіда, який теж звався Василем. Свої іменини я святкую у колі рідних та друзів. Ім’я моє мені подобається. Хоча воно досить поширене в Україні, але мені імпонує бути Василем.

 

 

“Не уявляю себе з іншим ім’ям”

Василь Томчишин, громадський діяч

     — Я народився 11 січня, за кілька днів перед іменинами. А Василем мене назвав лікар у пологовому будинку. Коли родичі приїхали зранку 11 січня до матері у лікарню, то лікар відправив їх назад додому і сказав, щоб ті приїжджали в обід, тоді вже й Василь буде. Тому, як в нас кажуть, сам собі приніс ім‘я. Ім’я мені подобається, не уявляю себе з іншим. Іменини я особливо не святкую, бо все на День народження перепадає. Так само й з подарунками, якщо дарують подарунок на День народження, то це й відразу й на іменини. А я у свою чергу вітаю всіх тезок з Днем Ангела, бажаю всіх благ.

“Іменини не святкую, бо багато справ”

Василь Конько, волонтер

   

 — Назвали мене Василем у честь прапрадіда. І мені дуже подобається моє ім’я, я вважаю, що воно мені імпонує. Я пишаюсь тим, що звусь Василь. Знаєте, як то кажуть: “ Якби не ті Василі, не було б дітей у селі”. Цьогоріч іменини я не святкую, бо маю багато справ. Просто отримую привітання від рідних та друзів.

 

 

“Святкую у родинному колі”

Василь Солтис, журналіст

 

  — Свої іменини я святкую у родинному колі з найближчими для мене людьми. Рідні дарують символічні подарунки та вітають. А назвали мені на честь дідуся, і ім’я мені моє дуже подобається.

 

 

 

“Вітають люди з різних куточків України”

Василь Лабай, військовослужбовець

   

 

— Найприємніше у іменинах це те, що мене вітають люди з якими я давно не чувся, дзвонять з різних куточків України. В мене ще й сьогодні день Народження, як то кажуть, я сам собі ім’я приніс — тому й назвали Василем. Цьогоріч я іменини не святкую, бо у мене ювілей — 40 років, а це свято, кажуть, не варто святкувати.

 

“Василем назвала мати”

Василь Барановський, провідний спеціаліст сектору персоналу та зв’язків із громадськістю Регіонального сервісного центру

   

— Я народився у майже переддень Василя, 12 січня, тому мене й назвали Василь. І ще це ім’я дуже подобалось моїй мамі. Святкую я свої іменини зазвичай у родинному колі, а найближчі люди дарують мені подарунки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Бодя Олегович

    Зі всіх відомих ,представлених тут - це військовослужбовець, а всі решта поняття немаю хто це, та і не важливо.
  • Таня Чечко

    Ну хто відомий чи вартий уваги?
  • Оля Гуменюк

    Якби не ті Василі то би дітей не було на селі
  • Олександр Ципняк

    В Тернополі всі Василі відомі....

keyboard_arrow_up