Як тернополяни святкують День Конституції

Як тернополяни святкують День Конституції

28 червня в Україні відзначають День Конституції. На вулицях міста сьогодні небагатолюдно,  водії таксі та маршруток розповідають, що зранку тернополяни масово їхали на автовокзал. Тож чи є День Конституції справжнім святом у Тернополі? Або ж це просто – державний вихідний і привід залишитись вдома – журналісти «20 хвилин» запитали у перехожих на вулицях Центру. Також ми цікавилися у тернополян, чи знають вони, коли прийняли Конституцію та скільки у ній статей.

Звичайний день, ні чим не відрізняється від будня

Віта, працівник весільної агенції:

- Для мене не свято точно – бо я працюю сьогодні.  Звичайний день, на ніякі заходи, на ніякі урочисті не піду. Завтра теж працюю, тому вечір проведу вдома.  Скільки  статей у Конституції не знаю і ніколи не цікавилась.

Відео дня

День Конституції – лише державний вихідний

Наталя та Ірина, працюють у фармацевтичному бізнесі:

- Святкового настрою, пов’язаного з Конституцією точно нема.  Для нас це лише державний вихідний, привід залишитися вдома. Скільки статей - не знаємо. А прийнята в 1991 році.

Державне свято, але мушу сьогодні працювати

Надія, продавчиня книг:

- Свято, але в мене така робота, що мушу бути тут. Бо люди мають сьогодні час прийти – подивитися, вибрати те, що хочуть. Сьогодні людей не дуже багато, в неділю більше буває, але приходять деколи. Скільки в Конституції статей я не знаю. Але думаю, що вона нам багато таки дає.

І свято, і державний вихідний

Марія та Дана, пенсіонерки:

- Святковий настрій точно в місті відчувається – дали стільки вихідних днів. Ми заслужили такого свята, то хай так і буде. Вчора ми бачили передачу про Конституцію, - і скажемо Вам, що вона далася не легко – то ми маємо святкувати.

Свято – вирішили пізнати Україну

Ярослав, Іван, Вова та Віталік, туристи зі Львова:

 - Для нас це свято. Ми вирішили в такий день подивитись Україну. Приїхали в гості, подивитись, який Тернопіль. Конституція Пилипа Орлика? -  Прийнята в 1710-му, чи ви не про неї питаєте? А наша – наша в 1996-му.

Якби дотримувались Конституції – було б свято

Андрій, підприємець:

- Вважаю, що свято, але кожен вирішує сам як святкувати. Скільки статей не пам’ятаю, але знаю, що якби всіх дотримувалися – було б добре. Бо наша конституція – одна з найкращих в світі, але деяких випадках не працює. В статтях – права людини на найвищому рівні. Головне, щоб всі їх дотримувались.

Дізнаються, про які права знають тернополяни

Активісти Всеукраїнської ініціативи «активна громада»:

- Для нас це свято  Ми придумали дошку прав. Тут тернополяни пишуть про права з Конституції, які їм відомі. Акція «Я маю право на…» проходить в 26-ти містах України і має на меті підвищити обізнаність громадян про їхні права. Ми відзначаємо цей день і хочемо чути думку людей.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up