"Їм більше потрібно": тернополянка віддала півметра свого волосся для перук онкохворим дітям

"Їм більше потрібно": тернополянка віддала півметра свого волосся для перук
онкохворим дітям
  • Тетяна Бакалець із Тернополя долучилась до Всеукраїнського флешмобу #Hairforshare, який започаткували львів'яни. 
  • Волосся, яке відрізала майже 15 років тому, жінка відіслала у Київ для того, щоб з нього зробили перуки для дітей, що хворіють на рак.

Тетяна Бакалець розповідає, що про флешмоб дізналась із сюжету, який побачила по телевізору. 

- Я одразу згадала, що в мене десь в шафі є моє волосся, заплетене у косу, - розповіла Тетяна. - Я постриглась ще 10 років тому, коли була у восьмому класі. Потім, щоправда, жаліла про це. А коли побачила новину про цю акцію то одразу подумала, що це волосся буде потрібніше дітям. І може й добре, що так сталось. Бо зараз в мене знову довге волосся.

Відео дня

Тетяна розповідає, що подзвонила до організаторів у Львів та запитала чи підійде їм волосся, яке вона обрізала так давно.

- Мене запитали чи волосся фарбоване, - каже жінка. - Я ніколи не фарбувалась. Також важливо було, щоб волосся було довше ніж 30 сантиметрів. Довжина моєї коси - 35 . Я зраділа, що воно підійде, бо розумію як важко психологічно дітям змиритись із втратою волосся. 

Тетяна Бакалець зараз працює волонтером у Всеукраїнській благодійній організації "Крок назустріч", який надає психологічну підтримку для військових та їх сімей. Вона закінчила Тернопільський національний педагогічний університет, а зараз навчається у Львові на психотерапевта. Жінка практикує приватні сеанси та займається із дітьми різних вікових груп на благодійних засадах.

- Я не хотіла афішувати це, серед всіх знали тільки мої рідні. Бо у моєї бабусі теж відрізана коса і я думала їй запропонувати, - каже пані Тетяна. - Але я розумію зараз, що якщо розкажу про це то знайдуться ще люди, які зможуть допомогти як і я. Насправді дітям потрібніше. Я знаю що про цю хворобу рідко говорять. Люди просто одягають перуки і ховаються, немає зараз перук які були б гарної якості. А можливо, якщо вони будуть зроблені з справжнього волосся. 

Долучитись до флешмобу може кожен. Інформацію оприлюднили на офіційній сторінці акції у соцмережі Facebook.

Зазначимо, що історія Тетяни Бакалець не поодинока. У 2016 році ми писали про жінку з Тернопільщини Тетяну Федик, яка обрізала коси і допомогла онкохворій дівчинці. 

Читайте також Коси обрізала, дитині допомогла - Тетяна Федик здійснила свою мрію


Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Oksana Buchko

    А якщо менше 35см,не приймуть?
  • Ольга Крук (Філіпчук)

    І моя похресниця Олександра Чабан також свою косу віддала для онкохворих діток у м. Львів
  • Евгения Назарянка

    Де фото коси?
  • MaSha Litvin

    Справді Молодець!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up