«Завжди між амбіціями і грошима я вибирала гроші", - каже бізнес-тренер

«Завжди між амбіціями і грошима я вибирала гроші", - каже бізнес-тренер

Людмила Калабуха – це людина, яка зробила сама себе, її книга «Почніть говорити «НІ» почала обростати легендами ще на Форумі видавців у Львові, до того ж директор видавництва «Мандрівець» відкрив закон Калабухи про перфекціонізм.

Львів’янка Людмила Калабуха – успішний  бізнес-тренер, коуч, підприємець. Вона власниця трьох бізнесів. Це людина, яка всього досягла сама. Своїм досвідом ділиться з усіма, хто прагне покращити власне життя. Нещодавно жінка представила в Тернополі покрокову інструкцію з ефективної комунікації, яка просто рятує найскладніші переговори як в бізнесі, так і в житті, – книгу «Почніть говорити «НІ». Створила її на власному 100% українському досвіді.

Робота як мистецтво

«Завжди між амбіціями і грошима я вибирала гроші, – так позиціонує себе Людмила Калабуха. –Спочатку мені було потрібно годувати сім'ю – батьки в 90-ті залишилися без роботи, потім лікувати маму, яка хворіла на рак, потім ще було багато-багато заради чого я відмовлялася від амбіцій. Я не могла, наприклад, піти вчитися в аспіратуру через нестачу коштів, тож відмовилася від мрії стати науковцем і викладачем. Не могла собі дозволити працювати ведучою на телебаченні рейтингової передачі за 4$, а саме стільки мені заплатили за 3 тижні напруженою роботи. І підприємцем я стала від біди. А перетворила свою діяльність на мистецтво! Саме робота в продажах дозволила мені стати такою, якою я зараз. Стати собою. Я стала кращій у своїй сфері і тепер про це пишу книжки. Маю авторські передачі на топових телеканалах і радіостанціях про продажі і переговори. Мені друкують розумні глянці і найавторитетніші бізнес-видання».

Відео дня

Тернопільська книгарня «Є» не вміщала всіх, хто прийшов послухати цю неймовірну жінку. Вона ж підходила знайомитися ледь не до кожного, привітно усміхаючись. «Позитив, сміх, драйв, інструменти грамотних відмов, конкурси і призи – щасливий вечір в товаристві нових друзів», – так написала Людмила Калабуха на своїй сторінці у «Фейсбук» після цієї презентації. А провела вона її справді дуже цікаво і насичено.

  • Я бізнес-тренер, коуч, підприємець, – відрекомендувалась перед читацькою аудиторією. –  Мій досвід у продажах 23 роки. Я починала в 90-х без грошей і зв’язків, і зуміла стати власницею трьох успішних бізнесів.

Бізнес-леді та мандрівниця

Людмила Калабуха розповіла, що пройшла пішки всі вулиці Львова. Заходила в усі двері, продаючи саморобну біжутерію, яку створювала подруга. Робила це тому, що батьки були у страшній скруті і не мали грошей на харчі. А ще пані Людмила продає поради. Колись вона роздавала їх безкоштовно, але ніхто ними не користувався. Жінку це ображало, бо вона щиро хотіла, щоб люди мали результат. Відтак почала брати гроші і створила консалтинговий бізнес. Наразі Людмила Калабуха є першим україномовним бізнес-консультантом в Інтернеті. На її вебінари збираються тисячі людей з різних країн світу. Крім того, вона експерт українських ЗМІ, багато друкується і виступає по радіо й телебаченні.

А ще пані Людмила любить мандри. Побувала в 39 країнах. Подорожуючи, завжди звертає увагу на те, що і як продають одне одному люди в далеких краях. Минулого року два тижні прожила в Ісландії на Полярному колі в наметі, а навесні цього року жила в бунгало в джунглях Амазонії. Разом із чоловіком розводить рибок. Своє захоплення подружжя перетворило в бізнес.

  • Людмила Калабуха – це людина, яка зробила сама себе, – зазначив директор видавництва «Мандрівець» Богдан Фенюк. – Спочатку я не дуже вірив в ті факти, які авторка навела про себе. Але коли написане нею знайшло підтвердження, то в мене в голові стався переворот.

За освітою я фізик, тож все життя намагався відкрити якийсь новий закон. Завдяки Людмилі і її книзі я це зробив.

Відкрив закон Калабухи

Богдан Фенюк розповів, що авторка подала грамотно написаний рукопис. Вже майже перед здачею в друк редактор помітив, що скрізь було написано перфекціонізм, а в одному випадку – перфекціоналізм.

– Я зрозумів, що тут можна покопати мені як фізику, – каже видавець. – Тож взяв і поділив кількість літер у слові перфекціонізм на кількість літер у слові перфекціоналізм. 13:15=0,87. Тоді зрозумів, що це є коефіцієнт Калабухи. Потім перетворив отриманий результат у відсотки. Вийшло 87%. Після цього сформулював закон Калабухи: якщо ви зробили справу якісно на 87%, то цього достатньо, бо решта – це вже перфекціонізм.

На Форумі видавців у Львові з книгою «Почніть говорити «НІ» стався кумедний випадок. До стенду підійшла жіночка і попросила менеджера: «Дайте книгу «Печеніги в Рогатині», бо дуже вже всі її хвалять». «Половці в Рогатині були, татари були, а от щодо печенігів не впевнена, – швидко згадувала менеджер Олеся Фенюк і як людина ввічлива і професійна, не відрубала – «Нема такої книги», а спитала «Хто автор?». Тож коли почула у відповідь: «Та Калабуха якась», то одразу ж здогадалась, про що йдеться. Так книга «Почніть говорити «НІ» стала обростати легендами. Це ознака її непересічності і того, що вона здатна змінити життя людей на краще.

Розмова опівночі

Не менш цікаво розповіла авторка про історію створення своєї «нетлінної праці».

  • Це трапилося, коли я була у відрядженні в Києві, де проводила тренінг з ефективних переговорів, – каже Людмила Калабуха. – Близько 23.30 мені на електронку приходить лист від заступника директора тернопільського видавництва «Мандрівець» Тетяна Ухіної: «Людмило, ми давно шукали україномовного автора, який пише цікаві і корисні матеріали, а коли знайшли ваш блог про продажі й переговори http://kalabukha.com.ua/ та почитали ваші пости в соцмережах, зрозуміли, що ви – та людина, яка нам потрібна. Хочемо, щоб ви написали для нас книгу». Моя відповідь була дуже лаконічною: «Дзвоніть, я не сплю».

Опівночі між жінками відбувся наступний діалог: «На яку тему потрібна книга?» – «Тема на ваш вибір, умова тільки одна – книгу треба написати за місяць, щоб ми змогли її видати і представити на 24 Форумі видавців у Львові 14 вересня 2017 року». – «За місяць? Люди роками книги пишуть!» –«Людмило! Ми у вас віримо, ви зможете. Чекаємо вас у Тернополі, щоб підписати контракт.» – «Я згодна. Напишу».

Після цієї розмови Людмила Калабуха не спала всю ніч. На ранок вирішила, що це буде книга про те, як грамотно відмовляти на пропозиції, які людям не потрібні, тобто книга про мистецтво відмов. Після чого написала листа у видавництво: «Назва «Почніть говорити «НІ». Як впевнено відмовляти та викликати повагу». Концепція: 100% українській досвід, практичні приклади й історії реальних людей. Ключові тези: як позбавитися почуття провини, яке намагаються нам нав’язати; як за допомогою відмови спонукати клієнта до покупки та угоди; як зберегти впевненість та віру в себе в найскладніших життєвих обставинах; як розпізнати, запобігти та припинити маніпуляції; як зберегти хороші стосунки зі всіма, кому ми скажемо «НІ».

– Моя улюблена приказка «Нема натхнення – є дедлайн!», – стверджує пані Людмила. – Хоча чесно кажучи, десь на середині шляху мені стало страшно, що я не встигну і мене навіть відвідували зрадницькі думки відмовитися від проекту. Треба ж написати було розумне, корисне, а не просто певну кількість сторінок. Головний напад паніки стався в басейні, та мій чоловік – Сергій Калабуха, що плив на сусідній доріжці, сказав: «В тебе нема виходу, ти підписала контракт» і пірнув під воду. Це і вирішило – книзі бути! Більше того, цей епізод надихнув мене написати цілий розділ про мотивацію і «НІ» тайм-менеджементу!  В результаті я здала готовий рукопис навіть на тиждень раніше вказаного терміну.

200 практичних прикладів

Жінка написала саме таку книгу, яку сама би хотіла прочитати, щоб використати все, що там зазначено і відразу отримати результат.

Підібрати приклади та історії людей допоміг особистий досвід, а також досвід учасників її тренінгових програм з продажів та переговорів. Пані Людмила залучала читачів свого блогу та віртуальних друзів із соцмереж. Активно радилася з людьми, які історії додавати, ініціювала голосування та опитування.

  • Все це я систематизувала та збагатила своїми напрацюваннями, – каже вона. – Коли я спитала у Facebook та Instagram, яку фотографію поставити на обкладинку і надала два варіанти на вибір, в голосуванні взяли участь 6 тис. людей зі всього світу! Саме фото, за яке проголосувала більшість моїх читачів, і стало обкладинкою книги. Люди навіть писали, що моя книга «Почніть говорити «НІ» ще до друку стала народною.

У виданні  25 розділів. З-поміж них є блок «Розділ для дівчат. Хлопцям не читати», та розділи «НІ» та «ТАК» справжньому нетворкінгу», «Як сказати «НІ», коли просять гроші», «Як сказати «НІ» батькам», «Як сказати «НІ» лінощам», «Як розпізнати, запобігти та припинити маніпуляції», «12 типів людей, яким завжди скажуть «НІ», «Нема сексу і хорошої роботи? Винен Instagram та Facebook». 200 практичних прикладів, серед яких десятки історій про вчасно сказане і не сказане «НІ» наших співвітчизників з найрізноманітніших сфер діяльності, а також відомих осіб – блогерів, журналістів, музикантів, підприємців.

  • Говорити «НІ» та відмовляти – необхідно, – переконана Людмила Калабуха. – Я детально з’ясовую чому, коли, а, головне, – як це робити. Правильно і вчасно сказане «НІ» змінює життя на краще. Сказавши «НІ» переконанням, які не пройшли випробування реальністю, собі  – слабкому та невпевненому, обставинам, які готові вас зламати, маніпуляціям, всім, хто хоче нами скористатися і задовольнити свої інтереси за наш рахунок, ви кажете «ТАК» важливим для вас речам, вашим справжнім цінностям, мріям та бажанням! Це дає неймовірну енергію і самоповагу, за спиною виростають крила.

Нову книгу Людмили Калабухи можна придбати в книгарні «Є» за 158 гривень.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up