Жінки відомих тернополян: уже 16 років знане подружжя повсюди возить талісмани із собою

Жінки відомих тернополян: уже 16 років знане подружжя повсюди возить талісмани із собою

Військовий журналіст Юрій Кульпа освідчився дружині вже на третій місяць знайомства. У своєму виборі пара не сумнівається і до тепер. Мають двох дітей, заробили на власне житло, на свята кличуть в гості дітей зі Східної України.

Із ді-джея у журналіста та військового. Таку незвичну трансформацію пройшов за життя тернополянин Юрій Кульпа. Нині він – прес-офіцер місцевої 44-ої артилерійської бригади. 

Ми продовжуємо цикл публікацій «Дружини відомих тернополян». Адже насправді про надійний тил знаних у місті персон мало що відомо.

Відео дня

У минулому Юрій Кульпа був редактором радіопрограм на «Обласному радіо» та ведучим програм на «Радіо тон 103,5». Має за плечима дві освіти – закінчив Теребовлянське вище училище культури та Львівський національний університет імені Франка. Найцікавіше, що паралельно він працював ді-джеєм у нічних клубах Тернополя. І присвятив цій справі небагато-немало – 10 років свого життя. Навіть дружину знайшов майже на дискотеці.

Їй було лише 17 років

Для більшості молоді танці – це один із способів розслабитися, цікаво провести час та завести нові знайомства. Для героя нашої публікації то була можливість непогано заробити собі на життя. До роботи в одному з нічних клубів міста він «крутив музику» ще і в 26-ій школі. Знав багатьох молодих людей, зокрема і подруг своєї дружини Ірини. А от її ніколи не бачив.

- На День студента ми з товаришем після дискотеки поїхали ще на вечірку в інший заклад. Дівчина мого друга якраз і була найкращою подружкою Іри. Вони прийшли разом туди, так ми і познайомились, - пригадує чоловік. – Потанцювали і я провів її до будинку. Коли запитав, чи залишить бодай номер свого телефону, вона не задумуючись випалила: «Якщо треба, то знайдеш» і пішла. Наступного дня, переваривши в голові всю інформацію, я почав активні пошуки. Через ту ж її подругу взнав, де живе і таки домовився про зустріч.

На момент знайомства Юрію було 25 років, а його обраниці – лишень 17. Та навіть ця різниця у віці їх зовсім не лякала. Чоловік каже, що вони з першого дня закохалися один в одного. Крім роботи в Тернополі, тернополянин тоді вже заочно здобував журналістську освіту у Львові.

- Я майже одразу після нашого з коханою знайомства мав їхати на сесію. Вона пішла проводжати мене на вокзал. На пероні ми обмінялись невеличкими подарунками. Я їй подарував кулон, а вона – мені статуетку зайчика, - посміхаючись говорить він. – Можливо, то звучить якось наївно, по-дитячому, але ми зберегли ті наші талісмани, і ось уже 16 років вони з нами. Куди б не їхали – всюди нас супроводжують.

Пропозиція на День народження

Освідчився Юрій Кульпа своїй майбутній дружині пвсля 2, 5 місяці знайомства, 29 грудня 2001 року. Цього дня його коханій якраз виповнилось 18 років. На святкуванні повноліття ніхто з гостей навіть не здогадувався, що буде такий крутий поворот подій, зізнається співрозмовник.

- За столом сиділи друзі та батьки Іри, коли дійшла моя черга говорити тост, то я спочатку вітав її, а потім дістав каблучку і запитав, чи стане вона моєю дружиною, - каже він. – Усі були, м’яко кажучи, шоковані. Батьки оніміли від здивування. Але кохана сказала «так», за що я їй дуже вдячний. До того часу у мене було багато знайомих, на дискотеках бачив десятки тисяч дівчат, але коли зустрів Іру, одразу зрозумів, що вона – та єдина, із якою я хочу бути. Вродлива, розумна, надійний друг і помічник. Комусь треба роки, щоб це зрозуміти, а мені вистачило і трьох тижнів.

Одружилась пара 1 червня 2002 року. На весілля запросили 150 чоловік. Серед гостей - співзасновник і фронтмен українського рок-гурту «СКАЙ», а також гарний приятель Юрія Кульпи - Dj Андрій Mahno.

З моменту одруження і досі, каже чоловік, у них з дружиною – насичене подружнє життя. Аби заробити на власне житло, їм довелось працювати тривалий час за кордоном. Разом і відпочивали, відвідали багато країн світу, мандрівки подарували їм немало солодких спогадів.

Кинув палити завдяки доньці

За 16 років почуття не змарніли, навпаки, зміцніли – із бенгальського вогника любов переросла у великий феєрверк.

- Моя дружина – мій всесвіт. У ній поєднались всі риси, які повинна мати жінка, - краса, розум, мудрість, терплячість, гарна інтуїція. У  всіх питаннях я раджусь з нею і знаю, що деякі речі вона зробить краще, ніж я. Як і кожна жінка, вона має колосальний вплив на чоловіка. Коли ми зустрілися, мені було 25, тоді я думав, що старший, мудріший. Зараз я розумію, що до знайомства з дружиною я ще просто не відбувся. Вона змінила всі мої погляди на життя. Завдяки їй та старшій донечці Тетяні я кинув палити. Боровся зі звичкою 16 років. А потім з напуття дружини доня почала ховати мої цигарки. Так я потихеньку і забув, що таке палити. І ось уже 9 років…

Юрій Кульпа зауважує, що ззовні схожий з дружиною. Тому раніше багато знайомих думали, що вони – брат і сестра. Своє відображення батьки знаходять і в дітях. Старшій донечці Тетянці – 15, вона, як і тато, тяжить до журналістики. А молодшій Діанці – лише п’ять. І вона дає «жару» всій сім’ї.

- Надзвичайно енергійна дитина, ми з нею помолоділи років на 20, це точно, - сміючись говорить чоловік. – Ми з дітьми і на прогулянки, і  в гості, і в подорожі. Нам завжди добре разом, ми – як одне ціле, яке не хочеться розділяти.

Працює торговим представником

Дружина пана Юрія – Ірина працює торговим представником у дистриб’юторській компанії. На відміну, від чоловіка, як вона сама каже, має більш розмірений та спокійніший характер.

- Я більш стримана, а він запальний. Удома на мені – господарська частина, а Юра часто придумує, як нам провести дозвілля. Одного разу ми, не плануючи зовсім нічого, за два дні зібрались і поїхали на море. Будь-які мандрівки – він у більшості випадків виступає організатором.

У побуті чоловік допомагає дружині. Він навіть хвалиться, що приготування м’ясних страв – на його плечах. І дружина, і доньки йому в цій справі довіряють на всі 100. Вони знають, що так смачно, як тато, запекти курочку чи зробити стейк зі свинини, ніхто не зможе.

Відколи у 2016 році Юрій Кульпа став прес-офіцером місцевої військової частини, у родини стало набагато менше вільного часу, який вони можуть проводити разом. Але пані Ірина сприймає роботу чоловіка з розумінням.

- Коли в нашій країні війна, я усвідомлюю, що і моя сім’я має докластися до перемоги над ворогом, - каже вона. – Нехай мій чоловік воює не зі зброєю у руках, а лише з ручкою, але його робота вкрай важлива. Адже інформаційна війна з Росією – досить потужна, і нам треба переборювати і знищувати всю ворожу дезінформацію. Звісно, коли він їде у відрядження, ми дуже сумуємо, але знаємо, що татко повернеться, а поруч з нами – завжди наші талісманчики і наша любов.

До слова, герої розповіді вже не раз брали до себе на свята дітей зі Сходу України. Таким чином вони знайомили їх з традиціями Західної України. Адже і Схід, і Захід – єдині, переконане подружжя.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up