Форвардні контракти для мінімізації валютних ризиків (новини компаній)

Форвардні контракти для мінімізації валютних ризиків (новини компаній)

Нестабільна економічна ситуація в країні та глобальні торговельні війни значно впливають на коливання курсу гривні по відношенню до інших світових валют.

Якщо ваша робота пов’язана із зовнішньоекономічною діяльністю, варто познайомитися з таким банківським продуктом, як форвардні операції. Інколи це допомагає економити значні кошти.

Форвардний контракт

Банки України пропонують нову послугу – укладання форвардного договору. Фактично це звичайний договір купівлі-продажу між банком та клієнтом, в якому фіксується курс продажу або купівлі валюти на заздалегідь обумовлених умовах. Строк договору – не менш 3-х банківських днів. В договорі прописані всі істотні умови: назва та реквізити сторін, пара валют, сума, курс та дата розрахунків. Все це зафіксоване на дату укладання договору. Для підприємства, що здійснює зовнішньоекономічну діяльність та стикається із необхідністю оплати товарів або послуг у валюті, форвардний договір є надійним засобом планування забезпечення поставок. Одночасно контракт – надійний фінансовий інструмент діяльності підприємства.

У чому переваги форвардних контрактів:

ви ефективно керуєте валютними ризиками; ви легко прогнозуєте грошові потоки підприємства; ви надійно захищені від непередбачуваних валютних коливань; ви фіксуєте рівень прибутку до дати розрахунків.

Фінансова грамота

Картинки по запросу форвардніе контракті валюта Політична та економічна нестабільність постійно змушує підприємців знаходити механізми мінімізації валютних ризиків та шукати надійні інструменти хеджування. На жаль, більшість керівників українських підприємств – це продукт радянської освіти. Викладання основ економіки в ті часи були далекі від ринкових відносин. Сьогодні керівники вимушені додатково вивчати незнайомі механізми фінансової грамоти, які відомі європейцям зі школи. Форвардний договір – відмінний інструмент захисту стабільної роботі підприємства від час валютних коливань. Такий механізм надійно захищає імпортерів та експортерів, постачальників та замовників. У червні 2019 року Національний Банк України відніс банк «Південний» внесений в перелік системно важливих банків. Це свідчення фінансової стабільності установи та високого фахового рівня його персоналу. В банку ви зможете отримати повну консультацію з питань умов та порядку укладання форвардного договору. Узгодження форвардного курсі та суми покриття здійснюється протягом 20 хвилин. Суттєва умова форвардної операції – вам не потрібно мати всю суму для купівлі або продажу валюти на етапі укладання договору.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up