Інтер’єр кухні з використанням шпалер: корисні поради (новини компаній)

Інтер’єр кухні з використанням шпалер: корисні поради (новини компаній)

Кухня є улюбленим місцем багатьох. Тут панує особлива атмосфера затишку, невимушеного спілкування і гарного настрою. А вдало підібрані шпалери додадуть краси інтер’єру та підкреслять вишуканий смак господарів.

Виробники пропонують тернополянам вражаюче різноманіття оздоблювальних матеріалів, серед яких шпалери для кухні займають одну з топових позицій. Це практичне, недороге та красиве покриття, яке не потребує складного догляду і частої заміни. Скориставшись порадами, ви зможете здійснити вірний вибір, а також – декорувати приміщення відповідно до провідних тенденцій моди.

bpPlY2v20-G7GAKlPlCBDL370YzisawULzL78bEM-x-MQZlO2pm9r0vtXdoMZXQuvLXvWXTWiB3dnks4cZDSveHST4HEDJdhu69dm_WB_qulayd-goxIAz7pNEzZrULSFxaKmK5yUYh0nzx311nK2CA

Основні вимоги до шпалер у кухню

Враховуючи високий рівень вологості, експерти рекомендують звернути увагу на шпалери з відповідними властивостями. Дане покриття має бути стійким до вологи та перепадів температури, а також – добре переносити вологе очищення. Перед тим, як придбати шпалери для кухні, зверніть увагу на наступні позначки:

  • Хвиляста лінія – покриття є стійким до вологи.
  • Хвиля зі щіткою – дозволяється чищення щіткою з м’яким ворсом.
  • Сонце – матеріал є стійким до ультрафіолетових променів.

Більшість сучасних кухонь поєднують зону для приготування їжі (робочу) та споживання страв (обідню зону). Цікавим дизайнерським прийомом є декорування цих двох локацій у різних стилях. Наприклад, в робочій зоні можна наклеїти міцні шпалери «супермийка», а обідню прикрасити за допомогою вишуканих фотошпалер.

qATY41rbMfvFAK6aDCauxaV2kLCXLVEqrf74D5iVyhTUFAimy00aeIKCx_yN-IwbY9FvA3u0dwvRTjIpNt2U6_8fwEC1M8lp_7ygting4f-fXWtwZwP71Z86XL-qvCGpdVaNBukYWlaWFf9N_U0abrM

Популярні види шпалер для кухні

Сучасні технології дозволяють створювати настінні покриття, які можна вважати справжнім витвором мистецтва: https://art-oboi.com.ua/ua/oboi. Все частіше вони перестають грати роль тривіального «фону», перетворюючись на яскравий (а іноді – головний) елемент інтер’єру.

Серед найбільш популярних варіантів:

  • Фрукти та овочі.
  • Текстури.
  • Їжа та напої.
  • Квіти і рослини.
  • Пейзажі.
  • Стереоскопічні лабіринти.

Зображення фруктів, овочів та готових страв викликає апетит і бажання насолодитися їжею. Це можуть бути як макро фото окремих об’єктів, так і дрібні фонові принти.

Фотошпалери з майстерною імітацією текстур є бюджетною альтернативою використання дороговартісних матеріалів – натурального каменю, деревини, шкіри тварин, мозаїки тощо. Це ідеальний варіант для облаштування приміщення у стилях: кантрі, прованс, мінімалізм, фьюжн, арт-деко, класицизм, етно та інших.

Шпалери у кухню з пейзажною тематикою та панорамними видами відомих міст створюють враження особистої присутності. Таким чином ви можете відчувати себе поряд з мальовничим водоспадом, Ейфелевою баштою, серед альпійських квітучих луків або ж тропічних рослин.

Стереоскопічні лабіринти гармонійно впишуться у стилі: хай-тек, мінімалізм, лофт, еклектик. Такі зображення ефектно виглядають з сучасними меблями та побутовою технікою.

Варіанти оригінального дизайну зі шпалерами

Оздобити приміщення в національному стилі – мрія кожного патріота і поціновувача народних традицій. Вдалим рішенням стане настінне покриття з народними розписами, а також керамічні вироби та вишивка. За бажанням в інтернет-магазині «Арт-Шпалери» вам виготовлять шпалери будь-якого розміру за вашим фото, здійснять корекцію кольорів тощо.

Незмінною затребуваністю користуються моделі типу «вид з вікна\тераси», на яких присутні мальовничі пейзажі та створюється відчуття споглядання природи з власного вікна. При цьому «вид за вікном» має відповідати загальній стилістиці приміщення. Наприклад, для кантрі або провансу найкращим вибором будуть зображення сільської місцевості (квітуче поле, лісова стежинка та т.п.). Для еко-стилю краще придбати полотна з макро фото рослин чи комах. Для англійської класики незамінними будуть шпалери з імітацією натурального каменю, зображення барельєфів тощо.

Врешті-решт, головним критерієм вдалого вибору дизайну є відчуття комфорту і душевного піднесення при спогляданні на омріяний інтер’єр. Мода примхлива і швидкоплинна, а ваші смаки та уподобання залишаються надовго.

keyboard_arrow_up